Connect with us

Externe

Bilanțul cutremurului din Indonezia (provizoriu): 832 de morți, peste 500 de răniți

Tragedie uriașă în Indonezia, unde un cutremur uriaș a luat viețile mai multor oameni, seism care a fost urmat apoi de tsunami.

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 a antrenat valuri de peste 2 metri în țărmul insuleleor Sulawesi din centrul arhipelagului indonezian.

Înainte de alerta de tsunami, localnicii au luat-o deja la fugă de teama unor replici și mai mari ale cutremurului.

UPDATE, duminică, 30 septembrie, ora 11:08: Bilanțul a ajuns la 832 de morți și peste 500 de răniți

La ora 10:30 ora locală, poliția a dat primele informații despre numărul victimelor, fiind vorba, așadar, de 384 de morți, după ce în urmă cu doar o oră și jumătate se vorbea despre doar 48 de morți. Numărul acestora a crescut considerabil de la o oră la alta, notează France Press.

Indonezia a fost lovită de furia naturii și pe 20 august

Un cutremur cu magnitudine 7,5, a antrenat valuri imense pe țărmul insulelor Sulawesi, în centrul arhipelagului indonezian. Înainte ca alerta de tsunami, emisă de autorități, să ajungă la urechile lor, localnicii au luat-o la fugă.

Mai înainte, un purtător de cuvânt al echipelor de salvare din Mataram anunţase 19 persoane decedate. Printre acestea, se aflau un copil de un an şi o persoană de 72 de ani.

Pe de altă parte, agenţia dpa, care citează din presa locală un oficial al agenţiei de gestionare a dezastrelor, relevă că 39 de oameni au murit în urma cutremurului de duminică, numărul cel mai mare de victime, 29, fiind înregistrat în nordul insulei Lombok.

Seismul, care a avut epicentrul la o adâncime de 10 kilometri, a fost urmat de circa 20 de replici, dintre care una cu magnitudinea de 5,4. Autorităţile au lansat imediat după mişcarea telurică o alertă de tsunami care a fost apoi anulată.

În anul 2004, un tsunami cauzat de un cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade în largul insulei Sumatra (vestul Indoneziei) a provocat 220.000 de morţi în ţările riverane la Oceanul Indian, dintre care 168.000 în Indonezia.

CITEȘTE ȘI: Cutremur în Republica Dominicană, simțit de concurenții de la Exatlon

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top