Connect with us
Gabriel Leș este propunerea pentru postul de ministru al Apărării în cadrul Cabinetului Grindeanu. Gabriel Leș are 41 de ani.

Politic

Biografie: Gabriel Leș, ministrul Apărării în Cabinetul Grindeanu

Gabriel Leș este propunerea pentru postul de ministru al Apărării în cadrul Cabinetului Grindeanu. Pe numele său întreg, Gabriel Beniamin Leș are 41 de ani și este tatăl a 3 copii.

Posibilul ministru este licenţiat în economie la Universitatea de Vest Timişoara. El a urmat şi cursuri de masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

Între 2000 și 2009, Leș a ocupat funcții importante în cadrul consiliului local și județean din Satu Mare.

În perioada 2015-2016, Gabriel Leș a fost secretar de stat în Ministerul Apărării, coordonator al Departamentului Armamente. În octombrie 2016, el a fost eliberat din funcţie, la cerere.

O altă funcție importantă pe care acesta a ocupat-o a fost cea de director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Satu Mare.

Citește și: UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

Declarația de avere a lui Gabriel Leș

Potrivit declarației de avere, Gabriel Leș deține un teren în Satu Mare pe care este construită o casă. Totodată, el are în proprietate două autoturisme: Opel Frontera din 1994 şi Opel Insignia din 2009.

În ceea ce privește conturile bancare deschise, potențialul ministru al Apărării înregistrează un singur astfel de cont deschis la BCR Satu Mare, cu o valoare la zi 31.500 Euro.

Referitor la venituri, cumulat cu ceilalți membri ai familiei, Gabriel Leș a bifat încasări în valoare de 101,715 RON.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top