Connect with us
Boeing a remediat sistemele avioanelor 737 MAX

Știri

BREAKING NEWS! Boeing solicită oficial reținerea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX

În timp ce Boeing și FAA anunțau marți în continuare că avioanele 737 MAX sunt sigure, EASA și alte zeci de autorități aeronautice și operatori aerieni din întreaga lume au decis să rețină la sol Boeingurile 737 MAX 8 și MAX 9.

În afara operatorilor din Canada, SUA și Panama (Sunwing, Westjet, Air Canada, American Airlines, United, Southwest și Copa Airlines), restul au luat decizia de a nu mai opera zboruri cu aceste tipuri de avion.

Boeing solicită oficial reținerea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX deGabriel BobonPublicat în 13 martie 2019 DISTRIBUIE TWEET DISTRIBUIE COMENTARIU În timp ce Boeing și FAA anunțau marți în continuare că avioanele 737 MAX sunt sigure, EASA și alte zeci de autorități aeronautice și operatori aerieni din întreaga lume au decis să rețină la sol Boeingurile 737 MAX 8 și MAX 9. În afara operatorilor din Canada, SUA și Panama (Sunwing, Westjet, Air Canada, American Airlines, United, Southwest și Copa Airlines), restul au luat decizia de a nu mai opera zboruri cu aceste tipuri de avion.

Cu toate acestea, la solicitarea președintelui american Donald Trump, la mai bine de 24 de ore după ce în aproape întreaga lume aceste avioane au fost interzise, Boeing și Agenția Federală de Aviație (FAA) au solicitat oficial reținerea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX. Potrivit producătorului american, sunt afectate 371 de avioane, majoritatea dintre ele fiind deja livrate către clienți iar o parte efectuau deja zborurile de test obligatorii înainte de livrare.

Boeing susține în continuare că aceste aeronave sunt sigure iar această decizie a fost luată ca măsură de precauție.

Marți producătorul american, la presiunea FAA, a declarat că va emite în câteva săptămâni o actualizare de software pentru aeronavele Boeing 737 MAX care ar aduce modificări sistemului Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS), scrie BoardingPass.ro.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top