Connect with us
Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranșant după condamnarea lui Liviu Dragnea

Politic

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranșant după condamnarea lui Liviu Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, a avut o primă reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea din dosarul angajărilor fictive.

Într-o postare pe contul său de socializare, Tăriceanu apreciază că Liviu Dragnea se bucură de prezumția de nevinovăție, până când se va da o decizie definitivă a instanței.

Președintele Senatului a spus că indiferent care va fi decizia finală, reformele necesare pentru stoparea așa-ziselor abuzuri în justiție trebuie să continue.

Șeful ALDE a spus că PSD și partidul său vor continua „acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel”.

Iată postarea integrală a lui Călin Popescu Tăriceanu:

Am luat act de decizia Înaltei Curții de Casație și Justiție în dosarul „DGASPC Teleorman”.

Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței.

Indiferent de sentința definitivă, vreau să subliniez importanța continuării dezbaterii și adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor.

În același timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piața Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor și pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru „statul drepți”, că ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel.

Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

Pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu a fost contopită cu pedeapsa de 2 ani cu suspendare primită în dosarul „Referendumul”.

Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul „Referendumul”, rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Pe de altă parte, Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual.

Citește și: Ion Cristoiu, după condamnarea șefului PSD: “Liviu Dragnea trebuie să demisioneze”

Citește și: Codrin Ștefănescu, prima reacție după condamnarea lui Dragnea: “Sunt șocat …”

Citește și: PNL și USR cer demisia lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat în primă instanță

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top