Connect with us
campionatul de fotbal al greciei

Știri

Campionatul de fotbal al Greciei va fi reluat! Când va avea loc primul meci

Campionatul de fotbal al Greciei se va relua în weekend-ul 30-31 martie, după o suspendare de trei săptămâni.

Suspendat pe 12 martie, Campionatul grec de fotbal se va relua oficial sâmbătă 31 martie. După numeroase incidente, inclusiv pătrunderea în terenul de joc a preşedintelui lui PAOK Salonic, Ivan Savvidis, cu un pistol la centură, pentru a contesta o decizie a arbitrilor, meciurile au fost suspendate până la un nou ordin.

Pe 22 martie, guvernul grec le-a trimis celor 16 echipe din prima divizie propuneri pentru ca acest Campionat să se reia în condiţii de securitate. Patru cluburi, între şi campioana en titre Olimpiakos Pireu, au respins foaia de parcurs propusă de guvern. Celelalte trei sunt Panathinaikos Atena, Larissa şi Xanthi.

Ce măsuri dure vor fi luate

Măsurile preconizate, menite să intre în vigoare din sezonul viitor, vizează o retrogradare automată pentru echipele implicate în acte de violenţă de trei ori în decursul unui sezon, precum şi sancţiuni pentru echipele ale căror conducători fac declaraţii publice care incită la violenţă. Totodată, cluburile vor fi în totalitate responsabile cu securitatea în meciurile pe care le organizează şi nu poliţia, care va rămâne în afara stadioanelor.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Oficial: Campionatul de fotbal din Grecia, SUSPENDAT după incidentele de la PAOK – AEK

Autoritățile din Grecia au laut decizia de a suspenda campionatul intern de fotbal, ca urmare a incidentelor de la PAOK – AEK.

„Am decis să întrerupem campionatul … Nu va începe din nou decât dacă există un cadru clar, legal, agreat de toţi, pentru a avansa cu condiţii şi reguli şi pentru a nu mai întâmpina astfel de situaţii”, a declarat ministrul grec adjunct al Culturii şi Sportului, Georgios Vassiliadis.

PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a jucat duminică derby-ul cu AEK Atena, pe teren propriu. În prelungirile partidei, fostul stelist Varela a marcat pentru PAOK.

În vreme ce fotbaliștii lui Lucescu sărbătoreau reușita, cei de la AEK au început protestele, cerând ofsaid, susținând că Mauricio (aflat în poziție neregulamentară) l-ar fi influențat pe portar.

Arbitrii au început și ei parlamentările între ei. Centralul era de părere că faza nu a fost influențată decisiv de Mauricio, dar tușierul era de altă părere.

După circa un sfert de oră de haos, patronul celor de la Salonic a intrat pe teren, având o armă asupra sa. A izbucnit un adevărat scandal, iar jucătorii celor de la AEK au fugit la vestiare.

Meciul nu a mai fost reluat, iar jurnaliștii greci susțin că partida ar fi fost suspendată la scorul de 1-0 și că arbitrul ar fi validat în cele din urmă golul.

PAOK nu este la prima abatere.

Cu câteva săptămâni înainte, meciul PAOK – Olympiakos a fost decis la masa verde, după ce antrenorul echipei din Pireu a fost lovit de o rolă de hârtie aruncată din tribune de un fan al clubului din Salonic.

S-a întâmplat înainte de startul partidei, iar cei de la Olympiakos au refuzat să mai joace.

Decizia inițială a fost pierderea meciului cu 0-3 la masa verde, trei puncte de penalizare pentru PAOK și două meciuri disputate fără spectatori.

La apel, s-a renunțat la decizia de depunctare.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu echipa lui Răzvan Lucescu, care era pe podium, cu șanse la titlu, înainte de acest meci.

Unele voci au sugerat chiar că PAOK ar trebui retrogradată, dar acest scenariu nu pare plauzibil.

 

CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea fotbalului! Un jucător a murit pe teren, după ce a fost lovit cu mingea în piept – VIDEO
Doliu în lumea fotbalului românesc. A murit Nicolae Tilihoi, o legendă a echipei U Craiova

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top