Connect with us
Călin Popescu Tărciceanu afirmă că ALDE va susține guvernul Ludovic Orban

Știri

Când se dă decizia privind începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu

Votul în Senat cu privire la cererea de începere a urmăririi penale a DNA formulată în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu va fi dat cel mai probabil în sesiunea următoare, care va începe în februarie 2019, potrivit unor surse politice.

Sursele citate susţin că acest vot nu va putea fi dat în această lună, care este ultima din sesiunea parlamentară în curs, pentru că activitatea deputaţilor şi senatorilor va fi ocupată cu dezbaterea şi adoptarea legii bugetului de stat.

Din acest motiv, votul pe cererea DNA care îl priveşte pe preşedintele Senatului va fi amânată pentru sesiunea următoare.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunţat că marţea viitoare senatorii jurişti vor da un vot cu privire la cererea de începere a urmării penale a DNA formulată în cazul preşedintelui Camerei superioare, raportul urmând a fi depus la Biroul permanent imediat după dezbatere.

Tăriceanu a fost audiat deja în această comisie. Audierea lui a durat aproximativ o oră.

După ce va fi adoptat, raportul Comisiei juridice urmează să intre în dezbatere şi să fie supus votului plenului Senatului.

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre solicitarea DNA

Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală, Senatul fiind chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii din punct de vedere politic asupra solicitării DNA, a declarat luni preşedintele Camerei superioare a Legislativului, Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent.

„Eu argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la comisie, acum există numai o trecere în revistă mai detaliată a lor, dar trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acţiune de începere a urmăririi penale şi Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală.

Deci comisia (juridică – n.r.) nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de Procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii, din punct de vedere politic, asupra acestei solicitări”, a precizat Tăriceanu, întrebat dacă a depus notele scrise la Comisia juridică, ce urmează să dezbată şi să dea raport cu privire la cererea de începere a urmăririi sale penale.

Citește și: Liviu Dragnea, anunț despre amnistie și grațiere: Nu am pe masă…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top