Connect with us
Carmen Dan a scăpat. Moțiunea de cenzură, respinsă de deputați

Politic

Carmen Dan a scăpat. Moțiunea de cenzură, respinsă de deputați

Moțiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Carmen Dan a fost respinsă de deputați.

Astfel au fost înregistrate 149 de voturi ”împotrivă” și 99 de voturi ”pentru”. Patru parlamentari nu au votat, iar alți trei s-au abținut.

Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor a solicitat demisia ministrului de Interne, menţionând că aceasta “a coordonat represiunea din 10 august”.

„Pe 10 august 2018 nu a fost miting paşnic. Este adevărat că în piaţă au fost şi persoane care nu au făcut violențe, iar unele au avut de suferit în urma intervenţiei forţelor de ordine”, a afirmat ministrul în plenul Camerei.

Ministrul Carmen Dan a afirmat în plenul Camerei Deputaţilor ca jandarmii au avut acoperire legală în momentul în care au măturat în forţă Piaţa Victoriei.

„În momentul în care cei doi jandarmi au fost practic călcaţi în picioare, existând un pericol iminent asupra integrităţii lor corporale, declanşarea intervenţiei în forţă era legală chiar şi fără aprobarea prefectului”, a mai spus aceasta.

Pe de altă, parte Jandarmeria Română a depus azi o plângere penală la DIICOT, în care acuză faptul că în 10 august s-a încercat o lovitură de stat, discurs pe care l-au avut și cei din PSD.

Citește și: Jandarmeria, pe aceeași lungime de undă cu PSD: Plângere penală pentru tentativă de lovitură de stat

Totodată, conducerea PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă o presupusă finanţare externă a protestelor din 10 august.

În același timp, un oficial din ministerul de Interne, audiat la Parchetul Militar, contrazice teoria finantariii din afară a protestului din 10 august.

ColonelulGheorghe Nucu Marin, secretar de stat în MAI, a afirmat că nu are informații potrivit cărora protestul Diasporei ar fi fost finanțat din surse externe.

Citește și: Plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea. Ce acuzații i se aduc șefului PSD

Citește și: Gabriela Firea, despre protestul din 10 august: „Nu pot spune că am dormit liniştită în acea noapte”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top