Connect with us

Știri

Ce beneficii pentru sănătate aduce o relație fericită?

Sa ai o relație fericită și împlinită este minunat, dar probabil nu știai și că acest lucru are beneficii demonstrate pentru sănătate. Multe studii desfășurate de-a lungul anilor ne arată că să ai o relație fericită este bine pentru sănătatea ta.

Să vedem câteva beneficii pentru sănătate care au fost asociate cu o relație de cuplu fericită:

1. O viață mai lungă

Un studiu publicat în Psychological Science face legătura între un partener de viață fericit, o căsnicie îndelungată și o durată de viață mai lungă. Cu alte cuvinte, să ai un partener de viață fericit poate duce la o căsnicie lungă și automat la o mai bună calitate a vieții tale. Și lucrurile se explică dacă ne uităm ce se întâmplă în viața de zi cu zi. Dacă partenerul de viață este mereu nemulțumit și preferă să îți petreacă timpul liber mâncând fast food în fața televizorului sau consumând alcool, șansele sunt ca ție să îți fie mai greu să adopți un stil de viață sănătos care să aibă consecințe benefice pe termen lung și să-ți crească durata de viață. Pe de altă parte, dacă partenerul de viață este o persoană pozitivă, activă și fericită, sunt mai mari șansele să fii cooptat în activități care să vină cu avantaje pentru sănătatea ta.

2. Un nivel de stres mai scăzut

Atunci când partenerul de viață îți oferă sprijin emoțional și suportul de care ai nevoie să te dezvolți, studiile arată că ai un nivel mai scăzut de stres și te poți bucura mai mult de lucruri care altora le pot cauza anxietate. Suportul primit de la oamenii apropiați nouă poate face o mare diferență când vine vorba de reducerea nivelului de stres și creșterea rezistenței în fața problemelor sociale. Studiile efectuate pe animale arată că sprijinul social reduce eliberarea de cortizon care este cunoscut ca și hormonul stresului.

Având suportul partenerului de viață ești mai încrezător și în forțele proprii. Este minunat atunci când cineva te sprijină și acest lucru se pare că are beneficii evidente și pentru starea de sănătate. Așa că evită relațiile care sunt un factor de stres pentru că probabil au efectul invers asupra stării tale de bine. Tot studiile arată că, în zilele noastre, relațiile care încep online au mai multe șanse de reușită pe termen lung și se termină mai rar cu un divorț. Acest lucru probabil este legat de disponibilitate pentru o relație, dar și de personalitatea celor care își caută jumătatea online. Șansele sunt ca ei să fie mai motivați să investească într-o relație și să o mențină pe termen lung. Dacă vrei să vezi care sunt cele mai populare site-uri de matrimoniale din România, poți face asta aici.

3. Un stil de viață mai sănătos

Atunci când ești într-o relație fericită te bucuri de fiecare zi și îți dorești să faci cât mai multe lucruri cu persoană iubită. Mulți renunță la vicii sau alta obiceiuri dăunătoare atunci când își găsesc pe cineva cu care se văd împreună pe termen lung. Să renunți la fumat sau la consumat alcool în exces poate fi mai ușor atunci când partenerul de viață nu are aceste vicii și tu îți dorești respectul lui și să fiți împreună cât mai mult timp. La fel se poate întâmpla și cu mâncarea nesănătoasă și sportul. Atunci când partenerul te sprijină și faceți împreună diferite activități în timpul liber sunt mai multe șanse să ieșiți în aer liber și să mâncați mai sănătos. Grija pentru propria persoană se poate manifesta altfel când ești într-o relație fericită și poate fi la cote mai înalte chiar față de cum erai atunci când nu aveai partener. Ești mai motivat să te menții în formă pentru persoana iubită și să adopți obiceiuri de viață mai sănătoase pentru a păstra integritatea relației și pe a sănătății tale pe termen lung.

O relație fericită este un scop pentru unii oameni și un vis devenit realitate pentru alții. Este bine de știut că o relație de cuplu împlinită vine și cu beneficii pe termen lung pentru sănătate. Dacă nu ești într-o relație de genul acesta, trebuie să știi că din ce în ce mai multe persoane își găsesc fericirea online în zilele noastre, așa că nu ar strica să dai o șansa site-urilor de matrimoniale online!

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top