Connect with us
Ce nu este bine să faci de Rusalii 2019

Spiritualitate

Ce nu este bine să faci de Rusalii 2019

La 50 de zile de la Paște, creștinii ortodocși celebrează Rusaliile. Anul acesta, sărbătoarea este pe data de 27 mai, repectiv 28 mai. Sărbătoarea mai este cunoascută și într-un alt mod. Mai exact, este vorba despre Pogorârea Sfântului Duh. Este o sărbătare foarte importantă pentru creștini. Află ce nu este bine să faci de Rusalii.

Află ce nu este bine să faci de Rusalii

Există un obicei păstrat de foarte mult timp, pe care nu este bine să îl ignori. Creștinii obișnuiesc să meargă la biserică în această zi. Duc crenguțe de tei și/sau de nuc. Acestea sunt sfințite. Ramurile acestea vor fi ulterior folosite pentru a împodobi casele și icoanele oamenilor. Se crede că astfel vor fi ținute la distanță spiritele rele. Sunt unele zone ale țării în care sunt folosite și alte plante precum leușteanul, usturoiul sau pelinul.

Se crede că este bine să porți aceste plante în buzuar sau în sân. Asta pentru a nu fi luat de iele sau pocit de acestea.

În ziua de Rusalii, oamenii nu trebuie să se scalde. Se spune că riscul de înec este foarte mare în această zi.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea care se spune de Rusalii 2019

Tradiția spune că în cele trei zile de Rusalii oamenii nu trebuie să meargă la câmp. Ielele îi pot vedea și îi pot pedepsi. Oamenii trebuie să stea departe de vie, de păduri, de locurile pustii și de fântâni. Asta pentru că în acele locuri se pot întâlni cu spiritele rele.

Se spune că în ziua de Rusalii nu este bine să te cerți cu cineva. Se crede că astfel poți fi luat de iele. Un alt lucru pe care trebuie să îl știe creștinii este acela că timp de 9 săptămâni de la Rusalii nu trebuie să se culeagă plante de leac.

În Ardeal există obiceiul ca de Rusalii să se ”ude” nevestele pentru ca femeile să fie frumoase și sănătoase pe tot parcursul anului.

Continue Reading
You may also like...

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top