Ce spun Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea despre candidatura la alegerile prezidențiale

06.08.2018
Ce spun Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea despre candidatura la alegerile prezidențiale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a infirmat vineri o eventuală discuţie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru o candidatură la alegerile prezidenţiale, adăugând că este prea devreme pentru acest lucru.

„Nu am avut discuţii în legătură cu o candidatură la prezidenţiale. Pe viitor, sigur că această discuţie va avea loc, dar acum e prea devreme. (…) Mai avem mai mult de un an până la alegeri şi noi considerăm că nu este momentul necesar ca această discuţie să aibă loc.

În prealabil va trebui să facem o analiză, sondaje, studii pentru a găsi care este cea mai bună soluţie”, a afirmat Tăriceanu.

Referitor la alegerile europarlamentare, el spus:

„În partid, noi vom pune accent pe selecţia şi definirea temelor cu care vom merge în campania de europarlamentare.

Sentimentul meu este că din ce în ce mai mulţi români au căpătat convingerea că Parlamentul European este o instituţie importantă în care România trebuie să fie bine reprezentată, să-şi promoveze şi apere interesele.

Ca atare, selecţia candidaţilor noştri şi temele principale vor fi gândite din această perspectivă.”

Întrebat dacă actualii europarlamentari vor avea şanse să ocupe un loc eligibil pentru o nouă candidatură, Tăriceanu a confirmat.

Ce spune Liviu Dragnea de candidatura la alegerile prezidențiale

Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu știe dacă va candida la alegerile prezidențiale.

Șeful PSD a mai dezvăluit că „s-a dat ordin pe unitate” împotriva sa, deși nu a decis dacă va candida la prezidențiale, iar ordinul a fost dat tocmai de președintele Iohannis.

„Avem mai multe variante posibile. În momentul în care vom avea o analiză riguroasă fără patimă, o vom adopta și vom merge cu ea la Cotroceni.

De câteva luni lui Iohannis i s-a spus că eu vreau să candidez la prezidențiale. Din acel moment a dat ordin pe unitate, Hellvig, Dumbravă, Ciorcârlan, etc. Eu încă nu am luat această decizie”, a precizat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul suprem al PSD a mai spus că a discutat cu Tăriceanu despre alegerile prezidențiale și că se va lua o decizie comună în ceea ce privește candidatul la funcția de președinte al țării.

„Am vorbit cu domnul Tăriceanu și am spus care este cea mai bună variantă, mergem impreună, separat…”, a mai spus Dragnea.

Citește și: Ce avere au Tăriceanu și Dragnea: Case, mașini și terenuri