Connect with us
Ce tratament naturist ți se potrivește în funcție de alimentul de la care te-ai balonat

Stil

Ce tratament naturist ți se potrivește în funcție de alimentul de la care te-ai balonat

Balonarea se produce atunci când în farfuria ta se află alimente neadecvate nevoilor tale nutriționale. Această acumulare de gaze intestinale îți umflă burta și creează o senzație de disconfort. Iată cum scapi de balonare cu niște tratamente naturiste unice, în funcție de alimentele care ți-au provocat această problemă de sănătate.

Ce tratament naturist ți se potrivește în funcție de alimentul de la care te-ai balonat:

1. DACĂ TE-AI BALONAT DE LA SOSURI PICANTE, MÂNCARE SĂRATĂ, CARNE CONDIMENTATĂ SAU CARNE FOARTE CALDĂ…

Este bine să mesteci câteva frunze de mentă. Dacă îți este imposibil să mesteci frunzele de mentă pentru că nu îți place gustul aromat atunci fă-ți un ceai de mentă. Menta acționează asupra colonului, reducând inflamația.

2. DACĂ TE-AI BALONAT DE LA BĂUTURI CARBOGAZOASE…

Cel mai bun remediu anti-balonare este decoctul de cimbrișor. Cu doar 30 de grame de pudră de plantă adăugată într-un litru de apă, vă veți ameliora starea de sănătate. Beți de trei ori pe zi pentru prevenirea senzației de balonare.

3. DACĂ TE-AI BALONAT DE LA ALIMENTELE FOARTE BOGATE ÎN GRĂSIMI…

Fă-ți propria soluție naturistă din trei picături de ulei de chimen, două picături de ulei esențial de lavandă și alte două picături de ulei de coriandru. Se ia câte o gură înainte de fiecare masă din această combinație.

4. DACĂ TE-AI BALONAT DE LA LACTATE…

Ia o doză de mangan. Îl găsești și în farmaciile naturiste dar și în cele obișnuite. De asemenea, poți încerca apa cu frunze de mentă.

5. DACĂ TE-AI BALONAT DE LA DULCIURI…

Infuzați busuioc înainte și după fiecare masă a zilei. Tratamentul anti-balonare durează aproximativ 5 zile. Efectele benefice le veți simți încă din prima oră.

Sursa foto: solonosotras.com

Citeste si: Băutura aromată care te scapă de burtă. Se poate consuma în orice moment al zilei

7 moduri prin care dai jos burta fara sa mergi la sala

Unele rețete pentru slăbit nu au un gust foarte bun, motiv pentru care multe persoane nu le includ ori renunță în scurt timp la aceste remedii.

Această licoare anti-grăsime este una din cele mai aromate, recomandate chiar de nutriționiștii străini. Este vorba de combinarea țelinei cu zeama de lămâie.

Băutura cu țelină și lămâie te ajută să scapi de grăsime și este antidotul perfect care îți subțiază burta.

Ai nevoie, după cum scrie și mai sus, de doar două ingrediente. Țelina este una din cele mai sănătoase legume din categoria rădăcinoaselor și face minuni pentru siluetă.

Este bogată în vitamine și reprezintă o sursă bogată de fibre. Are un gust plăcut, iar în combinație cu lămâia, are un plus de savoare.

Ai nevoie de 400 de grame de rădăcină de țelină și un kilogram de lămâie. Rădăcina de țelină se trece prin răzătoare, iar apoi se adaugă la ea 2 litri de apă.

Se poate răzui și coaja de lămâie, iar apoi se adaugă sucul obținut de la un kilogram de lămâie. Băutura trebuie lăsată la rece cel puțin 6 ore.

CITEȘTE ȘI: Ceaiuri pentru slăbit și detoxifiere. TOPUL LICORILOR MIRACULOASE

Atunci cand tii o dieta pentru slabit sau vrei sa te apuci de una de detoxifiere nu uita ca unul dintre alimentele esentiale (sau poate cel mai important) este ceaiul. Iti prezentam topul celor mai bune ceaiuri pentru curele de detoxifiere sau dietele pentru slabit.

Locul 5: Ceaiul de urzica. Poate ca nu ai stiut, dar acest ceai are o proprietate foarte importanta: elimina apa acumulata in exces. Tratamentul cu acest ceai dureaza doua luni, zi de zi. Acest ceai se poate prepara destul de simplu: foloseste 4-5 lingurite de frunze uscate de urzica la 1 litru de apa.

Locul 4: Ceaiul de papadie. Acest ceai are urmatoarele calitati pentru organism: este depurativ, diuretic si sudorific. Puteti consuma doua cani de ceai pe zi pentru cura de detoxifiere, preparat cu doua lingurite de papadie uscata la 1 cana de apa fierbinte.

Locul 3: Ceaiul din frunze de dud. Acest ceai este foarte bun si recomandat chiar de nutritionisti pentru cei care vor sa scape de surplusul de kilograme.

Important: Pentru prepararea acestui ceai se vor folosi doar frunzele de dud uscate. O lingurita de frunze de dud la 250 ml de apa clocotita consumat dupa fiecare masa te poate ajuta la digestie astfel incat dieta ta sa functioneze.

Locul 2: Ceaiul verde. Considerat cel mai bun ceai in lupta cu kilogramele in plus, acesta stimuleaza viteza de ardere a caloriilor nesanatoase care se transforma in grasimi.

Locul 1: Ceaiul negru. Are proprietati aproape identice cu ale ceaiului verde, favorizand procesul de ardere a grasimilor.

Potrivit unor studii stiintifice recente, acest ceai contine doua substante care se comporta ca un manipulator in sens pozitiv al nivelului glicemiei, actionand precum insulina. Substantele din acest ceai care fac asta se numesc teaflavina si tearubigina.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top