Connect with us
A picat guvernul. Cine preia guvernarea. Cine este noul premier al României

Știri

Cine este noul premier al României

Guvernul României a fost demis astăzi, 10 octombrie 2019, de Parlamentul României prin Moțiune de cenzură. Acesta pleacă acasă cu membri cabinetului său, iar mingea este aruncată la Președintele României, Klaus Iohannis.

Cine preia guvernarea?

Conform legii, Guvernul Dăncilă a fost demis astăzi, iar până când președintele Klaus Iohannis nu nominalizează un prim-ministru, acest guvern (PSD) este interminar.

Procedura în cazul demiterii unui guvern.

Președintele României poate declanșa alegeri anticipate, dacă minim 3 propuneri de prim-ministru nu sunt validate de Parlament.

„Voi convoca Partidele Parlamentare pe 11 octombrie 2019, începând cu ora 11:00, pentru că avem nevoie urgentă de un nou guvern. Cea mai bună soluție pentru redarea legitimeții Parlamentului este solutia alegerilor anticipate.” a declarat Klaus Iohannis in conferința de presă, imediat după demiterea guvernului.

Nu se pot organiza alergeri anticipate

România nu poate organiza alegeri anticipate mai devreme de 45 de zile conform legii, dar in niciun caz inainte de Alegerile Prezindețiale. Prin urmare chemarea la vot a poporului român poate fi făcută cel mai devreme în Ianuarie.

„Este esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot. Votul la alegeri este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România.”

Astfel, conform constituției, Dăncilă va rămâne pe scaunul de guvernare până când un nou premier este votat de Parlament, scrie StiriTv.ro.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Valentin Zaharia

    2019-10-10T18:52:08+03:00 at 18:52

    „legitimeții” ????:))))))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top