Connect with us
Salman Ramadan Abedi este autorul atacului terorist de la Manchester. El a fost identificat de serviciile de securitate britanice.

Externe

Cine este Salman Ramadan Abedi, autorul atacului de la Manchester

Salman Ramadan Abedi, în vârstă de 22 de ani, este principalul suspect în cazul atentatului terorist de pe Manchester Arena, cel mai grav atac din Marea Britanie, din ultimii 12 ani.

Poliţia a confirmat identitatea acestuia, după ce oficiali din SUA au dat informaţia mai departe presei, aparent împotriva dorinţei poliţiei britanice şi a serviciilor de securitate, scrie The Guardian. Totodată, autoritățile sunt de părere că acesta nu a acționat singur.

Abedi, un membru al comunității libiene era cunoscut serviciilor de securitate, ca fiind un asociat al lui Raphael Hosti, în vârstă de 24 de ani, ce începuse a recruta persoane care să devină membri ai reţelei teroriste SI, în urma unei vizite în Siria. Serviciile de informaţii vor trebui să se confrunte cu întrebări despre măsurile de monitorizare luate la întoarcerea lui Salman în Marea Britanie.

Akram Ben Ramadan, un vechi prieten de familie, îl descrie pe Abedi ca fiind un copil retras, singuratic. Acesta a spus că nu prea l-a mai văzut pe autorul atacului de la Manchester în ultimii ani, dar că știa că acesta a început să adopte stilul vestimentar islamic.

Membrii comunității libiene din Manchester au declarat pentru CNN că Abu Ismail, tatăl lui Abedi, care a plecat din Regatul Unit înapoi în Libia de câțiva ani, va fi teribil devastat de veste, mai ales că era total împotriva ISIS.

„Abu Ismail, tatăl copiilor, va fi teribil devastat. Era întotdeuna vocal contra ideologiei jihadiste, iar această Isis, nici măcar nu este Jihad, este criminalitate. Familia va fi devastată”, povesteşte unul dintre membrii comunităţii libiene.

„Salman? Sunt şocat „, spune unul dintre membrii comunităţii libiene din Manchester. „Era un băiat atât de liniştit, întotdeauna respectuos. O persoană despre care nu ţi-ai putea imagina că ar face aşa ceva”.

Unele voci susțin, însă, că acesta se schimbase mult în ultima vreme și că privea cu ură pe oricine îndrăznea să critice Statul Islamic.

Într-o înregistrare făcută publică ieri, ISIS a revendicat atacul, numindu-l pe Abedi „soldat al califatuluiȚ.

Salman Abedi a ucis 22 de persoane şi a rănit 59, luni noapte, la finalul concertului artistei americane Ariana Grande, de la Manchester Arena.

Citește și: Atentatul din Manchester, văzut de o româncă

Citește și: UPDATE – O nouă explozie în Manchester după concertul de ieri. 22 morți și 119 de răniți

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top