Connect with us

Politic

Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcția de premier

Sevil Shhaideh este propunerea PSD pentru postul de premier.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea, la conferința de presă de după consultările de la Cotroceni.

Sevil Shhaideh, nominalizarea PSD-ALDE pentru postul de prim-ministru, a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa. În 2012 a fost numită secretar de stat iar în mai 2015 a fost numită ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta.

Sevil Shhaideh ar putea deveni prima femeie premier al României

Sevil Shhaideh s-a născut pe 4 decembrie 1964 la Constanța, într-o familie de tătari, Muezel (mama) şi Sadein (tatăl), din lumea teatrului. În 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică.  A urmat și o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions Romania, 2004), auditor (TUV Institution, 2003). Shhaideh are și o diploma de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de științe Economice a Universității ”Ovidius”.

Citește și: Nicușor Dan, după propunerea lui Sevil Shhaideh: Liviu Dragnea și PSD sfidează românii

Citește și: Muftiul Iusuf Muurat, despre nominalizarea lui Sevil Shhaideh: „Să lucreze pentru poporul român”

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993. Până în 2007 a fost directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei. Între 2007-2012, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea. În 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării.

Conform declaraţiei de avere din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh deține un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994. De asemenea, ea are mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

Citește și: Ponta, despre Sevil Shhaideh: Nu au apucat să îi facă dosar

Citește și: Kelemen Hunor, despre nominalizarea lui Sevil Shhaideh: „Este o propunere interesantă”

Cine este soțul lui Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011 cu un sirian, Akram Shhaideh. La acel moment presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi Nicușor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş.  La căsătoria acesteia Dragnea a spus că a fost doar „martor”.

Citește și: Traian Băsescu, despre Sevil Shhaideh: N-o cunosc. PMP rămâne în opoziție

Soțul lui Sevil Shhaideh este Akram Shhaideh. Acesta este născut în Damasc, capitala Siriei și are o diplomă în Agricultură obţinută în 1984 la Universitatea Tishreen. Akram Shhaideh a avut o carieră de succes în administraţia siriană şi a obținut două doctorateîn 2010, în Dezvoltare rurală şi în Management de resurse naturale, la Universitatea Bucureşti.

Liderii PSD și ALDE au ajuns la consultările cu Iohannis la ora 11.00. Din delegație au făcut parte Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

Citește și: Consultări la Cotroceni, pentru noul Guvern. Dragnea: Sevil Shaideh este propunerea de premier

Liviu Dragnea a primit, la ședința de Comitet Executiv a Partidului, un mandat în alb pentru consultările de la Cotroceni şi pentru susţinerea propunerii de premier.

1 Comment

1 Comment

  1. bianca

    2016-12-21T18:11:26+02:00 at 18:11

    Rusine cum incerca sa ne bage refugiatii sirieni in tara .nu muncim pentru altii ,avem propriile familii de intretinut sa mearga la pomana nemtilor si pe urma sa le dea nemtilor lacap .
    Rusine Dragnea ca vrei sa ne turcesti si rusine cui o votat PSD ca idiotul fara sa vada urmarile .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top