Connect with us
Cod galben de vânt în mai multe județe! Care vor fi zonele afectate

Vremea

Cod galben de vânt în mai multe județe! Care vor fi zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în orele următoare, în localităţi din judeţele Sibiu, Caraş-Severin şi Timiş.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în zona de munte a judeţului Sibiu, la peste 1.800 de metri, dar şi în localităţile Sibiu, Cisnădie, Avrig. Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Turnu Roşu, Sadu şi Boiţa, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi viteze de 55-65 km/h. Iar în zona înaltă montană, 70 – 90 km/h.

De asemenea, până la ora 9:00, va fi vânt puternic cu viteze de 55-60 km/h, trecător 70 km/h, în judeţul Caraş-Severin:

(localităţile: Moldova Nouă, Oraviţa, Pojejena, Berzasca, Sicheviţa, Răcăşdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpuşnicu Mare, Dalboşeţ. Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Şopotu Nou, Vărădia, Socol, Berlişte, Cărbunari, Naidăţ. Vrani, Ciuchici, Ciudanoviţa) şi în judeţul Timiş (localităţile: Deta, Gătaia, Ciacova, Jamu Mare, Denta, Banloc. Giulvăz, Moraviţa, Voiteg, Ghilad, Birda, Livezile, Foeni şi Giera).

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim șase ore.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Vremea în săptămâna 16 – 22 aprilie 2018. Se anunță instabilitate atmosferică! Unde vor cădea precipitații

Vremea în săptămâna 16 – 22 aprilie 2018 începe cu temperaturi mai mari decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Ulterior, un val de aer rece va aduce instabilitate atmosferică și precipitații.

„Săptămâna viitoare va fi vreme caldă, cu temperaturi în general cuprinse între 16 şi 26 de grade. Sunt mai mari, cele normale ar fi de până la 18.

De asemenea, se vor atinge şi valori de 25-26 de grade. Mai scăzute în zona litoralului, când vor fi între 10 şi 14 grade. Cel mai cald va fi în partea de vest, nord-vest a ţării cu 25-26.

În Capitală, la începutul săptămânii, vor avea temperaturii în jurul valorii de 20 de grade. Vreme caldă, normal ar fi să fie 17-18 grade”, a precizat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

De altfel, conform meteorologilor, din a doua parte a zilei de miercuri va ptrunde o masă de aer ceva mai rece în regiunile estice și centrale, iar temperaturile vor ajunge la valori normale pentru perioada în care ne aflăm.

Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top