Connect with us
ANM a emis o avertizare cod galben de viscol. Până la oră 21.00, în Bacău, în zona de munte, în Neamț în zona de munte și în Suceava în zona de munte.

Vremea

Cod galben de viscol. Cum va fi vremea vineri și sâmbătă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de viscol. Atenționarea este valabilă până la oră 21.00, în Bacău, în zona de munte, în Neamț în zona de munte și în Suceava în zona de munte.

Se vor semnala intensificări ale vântului, ce local vor atinge și depăși la rafală 70…80 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea. Fenomene asociate : ninsoare. De asemenea, vizibilitatea va fi una scăzută, local sub 200 m.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru vineri și sâmbătă. Valorile termice vor marca o scădere în cea mai mare parte a țării, iar în cursul nopții vremea va deveni geroasă în Maramureș, Transilvania, zonă subcarpatica și pe arii restrânse în rest.

Prognoză meteo pentru vineri

Vremea în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a intervalului în regiunile sud-vestice, iar la începutul zilei și în cele sudice, sud-estice și la munte, unde izolat și trecător va ninge slab. Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de nord-est a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și 4 grade, iar cele minime se vor încadra între -20 de grade în estul Transilvaniei și -4 grade în Dealurile de Vest. Izolat, dimineață și noaptea se va semnala ceată și chiciură.

LA BUCUREȘTI

Valorile termice vor marca o scădere, astfel că vremea va fi rece pentru această perioadă, mai ales în cursul nopții. Cerul va fi variabil, cu înnorări dimineața când vor fi posibile fulguieli trecătoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minima va fi de -8…-6 grade, mai coborâtă în zonă preorășenească.

LA MUNTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a intervalului în zonă Carpaților Orientali și Meridionali unde însă doar izolat și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul anterior, vremea devenind deosebit de rece pentru această perioadă din an în special noaptea și dimineața.

Prognoză meteo pentru sâmbătă

Vremea în țară

Deși valorile termice vor marca o creștere față de intervalul precedent, vremea se va menține rece pentru această perioadă, în special dimineața și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 5 grade. Cele minime se vor încadra în general între -17 și -4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în majoritatea regiunilor în cursul zilei, dar numai izolat și trecător va fulgui în est și la munte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, dar trecător și pe spații mici și în sudul teritoriului. Dimineață și noaptea, în zonele joase de relief, izolat va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

LA MUNTE

Cerul va fi temporar noros, însă doar izolat și trecător în special în zonă Carpaților Orientali va fulgui. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări temporare pe crește. Temperatură aerului nu va avea variații notabile față de intervalul anterior.

Prognoză meteo pentru duminică, la munte

Dimineața și noaptea vremea se va menține mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă din an. În timp ce valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice acestei date din an.

Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, se va înnora treptat începând cu a două parte a intervalului. Se va întâmpla în special în nordul Carpaților Orientali, unde însă doar trecător va ninge slab pe spații mici.Vântul va sufla slab și moderat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top