Connect with us
Vin ninsorile! ANM a emis cod galben și portocaliu. Zonele afectate

Vremea

Cod Portocaliu de ninsori în unele județe, cod galben în 32 de județe

ANM a emis o avertizare de vreme rea de tip cod portocaliu pentru mai multe județe din România. Dacă până acum se anunța o primăvară timpurile, Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme severă. Pe lângă ninsori, ploi și lapoviță, meteorologii anunță și rafale de vânt de pana la 90km/h.

Alertă meteo – Cod portocaliu în 12 și 13 februarie

„Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor”

Codul Portocaliu este valabil până pe 13 februarie la ora 20:00.

Citește aici: UPDATE ANM Vremea săptămâna viitoare 11-17 februarie. Cod galben pentru 24 de județe

Alerta Meteo ANM: Cod portocaliu de ninsoare

„În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp.

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.”, anunță ANM.

 

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top