Connect with us
Cod violet în Germania! Se anunță ninsori masive și vânt puternic

Externe

Cod violet în Germania! Se anunță ninsori masive și vânt puternic

Autoritățile germane au emis cod violet, maximul absolut al avertizărilor meteo, din cauza ninsorii puternice care a afectat partea sudică a landului Bavaria.

Un strat nou de zăpadă de până la un metru înălțime urmează să se depună, iar vântul va sufla cu până la 85 de kilometri la oră.

În sudul Bavariei ninge de mai bine de o săptămână aproape fără oprire. Codul roşu s-a agravat şi a devenit acum violet, cel mai sever posibil. 1.100 de oameni sunt blocaţi într-o staţiune de schi din regiunea Allgäu, după ce o trecătoare montană a fost acoperită de o avalanşă.

Echipele de salvare vor evalua riscul de a-i recupera de acolo. Dacă pericolul este prea mare, nu vor interveni, transmite Digi 24.

Autorităţile bavareze au mobilizat sute de pompieri şi din alte părţi ale landului, unde nu sunt probleme, ca să-i trimită în zonele afectate de ninsorile abundente. Alături de ei sunt în misiune 1.700 de soldaţi.

La altitudini mai mici, unde este mai cald, a apărut risc de inundaţii, deoarece zăpada a început să se topească

Riscul de avalanşă este crescut pe crestele Alpilor. Un val de zăpadă a luat patru schiori, aflaţi într-o staţiunea austriacă.

Citește și: VREMEA. ANM a emis cod galben de viscol şi ninsori pentru 12 judeţe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top