Connect with us
Comandament de urgență la Guvern. Este cod roșu de inundații

Știri

Comandament de urgență la Guvern. Este cod roșu de inundații

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat, sâmbătă, prefecţilor, în contextul situaţiilor generate de fenomenele meteorologice extreme, să avertizeze în continuare populaţia şi să analizeze dacă se impune trimiterea de ajutoare de primă necesitate.

„Vreau să ştiu cu exactitate unde este nevoie de mai mulţi oameni şi mai multe utilaje de intervenţie. Vreau ca prefecţii să avertizeze în continuare populaţia şi să analizeze dacă se impune să trimitem ajutoare de primă necesitate pentru populaţie. Mă refer acum la ajutoarele pe care le putem pune la dispoziţie de la nivelul rezervelor de stat şi nu la cele care vor fi alocate de către Guvern după ce se termină ploile şi după ce vom avea o evaluare a pagubelor. Solicit însă să o faceţi în regim de urgenţă imediat ce situaţia o va permite”, a spus Carmen Dan.

Ea a precizat că MAI acţionează în teren de peste 72 de ore cu toate forţele pe care le are la dispoziţie – pompieri, poliţişti, jandarmi.

Comandament de urgență convocat de Carmen Dan

„Media zilnică a celor care intervin depăşeşte 15.000 de oameni. Acum sunt în teren 20.000 oameni care acţionează cu 7.300 de mijloace de intervenţie de la toate structurile ministerului. Sunt unităţi de pompieri în care de ieri s-a ridicat nivelul de alertă la roşu, asta înseamnă că toţi angajaţii sunt la serviciu. Efortul acestor pompieri este foarte mare. De joi (…) am trimis oameni şi echipamente (motopompe, staţii de potabilizare a apei) din judeţele care în acest moment nu au probleme în judeţele aflate sub avertizare”, a adăugat Carmen Dan.

Ministrul afacerilor interne, a convocat comandamentul de inundaţii în sistem de videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice de ploi abundente.

Citește și Cod roșu de inundații în județele Harghita, Bacău, Covasna și Neamț

De asemenea, Dan a adăugat că în 18 judeţe avem cod meteo galben şi 12 în judeţe cod meteo portocaliu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top