Connect with us
Cristian Țopescu : De ce boală cumplită suferea. Familia a ținut totul secret

Monden

De ce boală cumplită suferea Cristian Țopescu. Familia a ținut totul secret

S-a aflat boala de care suferea Cristian Țopescu. Acesta a încetat din viață pe 15 mai, la vârsta de 81 de ani. Îndrăgitul cometnator sportiv suferea de ani buni de diabet, dar și de o boală pe care familia a încercat să o ascundă.

Diabetul a fost afecțiunea care i-a măcinat sănătatea lui Cristian Țopescu. Din cauza complicațiilor apărute, acesta a ajuns la spital, pentru ca apoi să sufere un stop cardio-respirator.

Familia sa a încercat să țină ascunsă o boală gravă de care Cristian Țopescu suferea și care nu făcea decât să-i agraveze starea de sănătate.

Se pare că comentatorul sportiv suferea și de Alzheimer, o boală degenerativă progresivă, care afecetează creierul, potrivit Cancan.ro.

„A stat o săptămână în spital, a încercat să se lupte cu moartea, dar din păcate, nu a reușit să trăiască”, au marturisit surse din preajma lui Cristian Topescu.

Cine a fost Cristian Țopescu

Cristian Țopescu s-a născut pe 26 martie 1937, la Bucureşti și era licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970)

A practicat sportul de performanţă la Clubul Sportiv Steaua – hipism (1953 – 1964). Din 1964, a fost reporter la Televiziunea Română. De asemenea, a fost Redactor-şef al Redacţiei Sport a TVR (1992 – 1997) şi director general adjunct al TVR (1997 – 1999)

A susținut peste 2.500 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene

Între 2003 și 2007 a fost Director onorific Pro Sport.

Cristian Țopescu a primit numeroase decorații de-a lungul carierei

Cristian Țopescu a fost distins cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (2003), Ordinul Olimpic „Colanul de Aur” (1998), Diploma de Onoare CIO (1994), Trofeul Comitetului Olimpic Român pentru „Promovarea Olimpismului” (1997), Ordinul Meritul Sportiv.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cristian Ţopescu, colonel în retragere, a fost înaintat la gradul de general de brigadă (octombrie 2007).

Regele Mihai I i-a conferit Decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, pentru merite deosebite aduse sportului românesc (septembrie 2010). De asemenea, Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Cristian Țopescu în 2017, pentru întreaga carieră

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top