Connect with us
Cu cine joacă româncele în primul tur la Wimbledon 2018. Adversar facil pentru Simona Halep

Știri

Cu cine joacă româncele în primul tur la Wimbledon 2018. Adversar facil pentru Simona Halep

Wimbledon 2018. Vom avea opt jucătoare din România pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem din Regatul Unit, un eveniment unic pentru tenisul feminin din țara noastră!

România va avea în premieră opt jucătoare pe un tabloul principal de simplu al unui turneu de Mare Şlem, la Wimbledon, după ce Alexandra Dulgheru şi Elena-Gabriela Ruse au obţinut calificarea joi, prin victoriile obţinute în ultimul tur al fazei preliminare.

România le avea deja pe cele şase jucătoare aflate în top 100 direct calificate pe tabloul de simplu graţie clasamentului,

Simona Halep, principala favorită, Mihaela Buzărnescu, desemnată cap de serie numărul 29, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.

Alexandra Dulgheru (29 ani, 126 WTA), fost număr 26 mondial, a trecut, joi, de slovena Tamara Zidansek (20 ani, 96 WTA), principala favorită a fazei preliminare, cu 5-7, 7-6 (4), 6-0, după două ore şi 26 de minute.

Elena-Gabriela Ruse (20 ani, 197 WTA) se va afla pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, după ce a dispus de austriaca Barbara Haas (22 ani, 215 WTA), cu 6-0, 7-5.

Cele două românce şi-au asigurat cecuri de 39.000 lire sterline şi câte 50 de puncte fiecare pentru calificarea pe tabloul principal de simplu.

Turneul începe pe 2 iulie.

Cu cine joacă Simona Halep la Wimbledon 2018

Numărul unu mondial în tenisul feminin, românca Simona Halep, va juca împotriva japonezei Kurumi Nara în prima rundă a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc vineri.

Halep (26 ani), campioana de la Roland Garros şi principala favorită a turneului pe iarbă de la All England Club, a câştigat ambele confruntări cu Nara (26 ani, 101 WTA), una la junioare şi alta în 2014, la Indian Wells, în turul secund, cu 6-2, 6-2.

Cel mai bun rezultat al Simonei la Wimbledon este semifinala jucată în 2014, când a fost învinsă de Eugenie Bouchard (Canada).

Mihaela Buzărnescu (30 ani, 28 WTA), cap de serie numărul 29, o va înfrunta în primul tur pe belarusa Arina Sabalenka (20 ani, 45 WTA), în faţa căreia a pierdut ambele meciuri de până acum.

Sabalenka se impunea cu 7-6 (9), 6-4 în 2016, în sferturile unui turneu ITF la Ankara (50.000 dolari), şi cu 5-7, 6-3, 6-2 în primul tur la Lugano, anul acesta.

Irina Begu (27 ani, 33 WTA) va primi replica britanicei Katie Swan (19 ani, 207 WTA), o confruntare în premieră.

Dacă vor trece de adversarele lor, Begu şi Buzărnescu se vor duela în turul al doilea.

Monica Niculescu (30 ani, 59 WTA) va avea un meci foarte greu în primul tur, cu japoneza Naomi Osaka (20 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 18, aceasta fiind prima lor întâlnire.

Programul meciurilor din primul tur de la Wimbledon 2018

Maria Sharapova – Vitalia Diatchenko.
Petra Kvitova – Aliaksandra Sasnovich.
Monica Niculescu – Naomi Osaka.
Garbine Muguruza – Naomi Broady.

Kerber-Zvonareva.
Bouchard – Gabriella Taylor.
Samantha Stosur – Peng Shuai.
Irina Begu – Katie Swan.

Victoria Azarenka – Alexandrova.
Caroline Garcia – Belinda Bencic.
Alexandra Dulgheru – Kristina Pliskova.
Venus Williams – Johanna Larsson.

Aryna Sabalenka – Mihaela Buzarnescu
Svetlana Kuznetsova – Barbora Strycova
Elina Svitolina – Tatjana Maria

Sloane Stephens – Donna Vekic
Serena Williams – Arantxa Rus
Agnieszka Radwanska – Gabriala Ruse.

Madison Keys – Ajla Tomljanovic.
Caroline Wozniacki – Varvara Lepchenko.
Sorana Cirstea – Magdalena Rybarikova
Ana Bogdan – Lara Arruabarrena.

Citește și: Simona Halep, a 34-a săptămână ca lider al clasamentului WTA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top