Connect with us
Cum ne afectează culorile viața!

Stil

Cum ne afectează culorile viața!

Dacă ai o culoare preferată, trebuie să afli ce efect are aceasta asupra ta! Efectele pe care culorile le au asupra stării noastre de spirit sunt inevitabile. Dar fiecare persoană are o culoare preferată, pe care nu trebuie să ezite s-o poarte, dacă așa se simte mai bine.

Sunt câteva nuanțe care pot afecta starea de dispoziție. Din această cauză,trebuie să înțelegem câte ceva din psihologia culorilor,și despre modul în care ele ne pot influența.

Fiecare dintre noi are o culoare preferată. Mai mult de atât,încă nu știm de ce ne place,pentru că există câteva nuanțe și tonuri care ne indispun,dar și care ne definesc.

 Psihologia culorilor

Încă este greu de stabilit culoarea care ne definește personalitatea,sau cea care ne poate schimba starea de dispoziție.

Din acest motiv,profesorul psiholog Eva Heller,din cadrul Universităţii Freie din Berlin,a realizat studii în care a analizat mai multe răspunsuri primite de la 200 de persoane,privind legătura dintre culori și sentimentele pe care ele le provoacă.

Profesorul psiholog,Eva Heller a ajuns la concluzia că efectele pe care culorile le au asupra oamenilor sunt firești,naturale. Aceasta a dat un exemplu:nimeni nu ar trebui să lucreze sau să se relaxeze într-un mediu în care peretele are culoarea negru sau roșu. În schimb,pereții vopsiți în verde,alb sau albastru duc la o atitudine pozitivă.

Culorile care afectează starea de dispoziție. Iată câteva informații despre fiecare culoare:

 Albastru : Se crede că există 11 nuanțe de albastru. Caracteristicile generale pe care această culoare le reprezintă sunt următoarele:
-Albastru reprezintă simpatie,armonie,dar și virtute spirituală și divină.
-Reprezintă de asemenea inteligență,și egalitate între feminin și masculin.
-Oferă un anumit sentiment de distanță,dar și de fantezie.

 Verde: Este fără îndoială una dintre culorile cele mai iubite şi interesante. Relatează speranță,fertilitate,viață și sănătate. De aceea,verde este o culoare puternică. De asemenea,reprezintă tinerețe,deoarece este energizantă,rezonează cu libertatea și conferă o forță intensă.

 Roșu: Deja se știe ce reprezintă această culoare. Dar pe lângă pasiune,reprezintă și ură.
-există 105 nuanțe de roșu. Încă din antichitate,culoarea roșu a fost legată de clasele superioare,bogăție.
-Roșu este o culoare dinamică,care stimulează cele mai intense sentimente.
-Și cel mai interesant;culoarea roșie nu este pe placul animalelor când sunt mici.

Galben: Este una dintre cele mai contradictorii culori.
-Oamenii văd culoarea galben ca una reprezentativă distracției,dar și cea a trădării.
-Simbolizează de asemenea maturitate și iubire senzuală.
-Galben este culoarea optimismului,a încurajărilor,a cititului,scrisului și lucrurilor creative.

 Mov: Mov este fără nicio îndoială una dintre cele mai interesante culori. Este legată de magie și feminism. Mai mult de atât,mov este culoarea care reprezintă putere,solidaritate și respect.

Portocaliu: Chiar dacă portocaliul este o culoare puternic legată de cultura budistă,experții în domeniul psihologiei spun că reprezintă culoarea subestimării.

Acest lucru se datorează faptului că este culoarea ideală pentru înțelegere socială și de încurajare a celor apropiați. Mai mult decât atât,atrage lumina,este distractivă,plăcută și energică.

Roz: Aceasta este culoarea care reprezintă delicatețe,curtezie,tandrețe. Totodată,este nuanța care se poate regăsi pe peretele casei,deoarece este relaxantă,relevă speranță și creativitate. Combinația dintre roz și alte culori oferă originalitate.

 Alb:  Este culoarea bunătății,spiritismului,a noului început,purității și inocenței.

Negru: Designerii de modă iubesc această culoare,deoarece negru înseamnă eleganță. Pe lângă acest lucru,negru relatează sfârșit,moarte și brutalitate.

Acum există îndoiala dacă chiar avem o culoare preferată. De fapt,preferate sunt 2-3 culori,pe care nu trebuie să ezităm să le purtăm dacă ele ne fac să ne simțim bine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top