Connect with us
Cutremur de 6.2 grade pe scara Richter, produs miercuri

Externe

Cutremur de 6.2 grade pe scara Richter, produs miercuri

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs miercuri în Papua Noua Guinee, în sud-vestul Oceanului Pacific, a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS), citat de Reuters.

În urma seismului nu au fost semnalate victime şi pagube materiale imediate.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 52 de kilometri, la o distanţă de 97 de kilometri sud faţă de localitatea Rabaul.

Papua Noua Guinee, una dintre cele mai sărace ţări din lume, a fost grav afectată la începutul acestui an de un puternic seism cu magnitudinea de 7,5, produs pe 26 februarie, care a provocat cel puţin 100 de decese. Acel cutremur a fost urmat de numeroase replici devastatoare.

Cutremurele se produc frecvent în Papua Noua Guinee, situată în „Cercul de foc a Pacificului”, o regiune aflată la o joncţiune a mai multor plăci tectonice, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și: Vulcanul Kilauea a erupt din nou

Vulcanul Kilauea a erupt din nou, marţi, expulzând în atmosferă gaze toxice prin două noi fisuri şi determinând autorităţile să evacueze de urgenţă un al doilea cartier de pe Insula Mare din Hawaii, informează Reuters.

Agenţia de Protecţie Civilă a emis o informare pentru evacuarea de urgenţă a locuitorilor din zona Lanipuna Gardens, aflată în partea de est a insulei.

”Observatorul Vulcanologic din Hawaii confirmă două noi fisuri. Toţi locuitorii din Lanipuna trebuie să evacueze urgent zona”, a anunţat agenţia în acea informare publică, adăugând că cele două fisuri au apărut în apropierea a două intersecţii şi ”au o activitate eruptivă activă”.

Marţi, rezidenţii din cea mai afectată zonă de pe insulă, cunoscută sub numele Leilani Estates, au condus prin nori de sulf, pe asfaltul crăpat, în încercarea disperată de a-şi vizita casele, poate pentru ultima oară, înainte ca vulcanul Kilauea, care a distrus deja 35 de locuinţe şi alte structuri, să erupă din nou.

Niciun deces şi nicio vătămare corporală gravă nu au fost înregistrate de la momentul în care Kilauea – care a are o activitate vulcanică aproape constantă începând din 1983 – a început să erupă din nou joia trecută, expulzând în aer prin fisuri gaze toxice şi jeturi de lavă cu înălţimi de până la 90 de metri.

Circa 1.700 de locuitori au primit ordin de evacuare în Leilani Estates, unde şuvoaiele de lavă incandescentă au ajuns la circa 4 kilometri de fisurile formate în partea estică a Insulei Mari de tunelurile de magmă.

Citește și: Seism de 6.9 grade pe scara Richter! S-a decretat stare de urgență

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top