Connect with us
Cutremur de 6 grade!

Externe

Cutremur de 6 grade!

Un seism cu magnitudinea 6 grade s-a produs joi dimineaţa în sudul Peninsulei Alaska, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Reuters.

Epicentrul cutremurului a fost stabilit la circa 100 de kilometri sud-sud-vest de localitatea Sand Point, la o adâncime de 17 kilometri, conform USGS.

Seismul a avut loc la ora 14:16 GMT, notează agenţia

Un cutremur de 5,7 grade a provocat panică în rândul locuitorilor din Ciudad de Mexico

Un seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs joi dimineaţa în Mexico City declanşând alarma de cutremur a oraşului şi provocând panică în rândul locuitorilor care au ieşit afară din locuinţe şi birouri, informează Reuters.

Nu au fost înregistrate victime sau de pagube materiale imediate în urma seismului care a fost resimţit în mai multe zone ale capitalei.

Epicentrul cutremurului a fost stabilit în apropierea localităţii Huajuapan de Leon din sudul statului Oaxaca, la o adâncime de 55 de kilometri, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite.

Unele persoane din cartierul Roma, situat în centrul capitalei Ciudad de Mexico, au ieşit din case desculţe şi în pijama.

Citește și: Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter!

”Nu ştii cât de puternic va fi şi acest lucru te face să te simţi nesigur şi speriat”, a mărturisit Elena Tenorio, care a ieşit din maşină după ce poliţia i-a făcut semn, ei şi altor participanţi la trafic, să oprească.

Suedia – Mii de persoane, forţate să îşi părăsească locuinţele din cauza incendiilor forestiere

Mii de persoane au fost forţate să îşi părăsească locuinţele din cauza incendiilor forestiere izbucnite în Suedia, în condiţiile în care televiziunea publică suedeză SVT a anunţat prezenţa acestora în 80 de locaţii diferite din ţară, informează Xinhua.

Incendiile au izbucnit în weekend şi s-au răspândit ulterior în toată Suedia. Potrivit Agenţiei suedeze pentru Urgenţe civile (MSB), câteva clădiri au ars şi există riscul ca mai multe să fie distruse.

„Condiţiile meteo sunt ‘cele mai proaste imaginabile’, cu temperaturi de 30 de grade, umiditate extrem de scăzută şi vânturi puternice”, a declarat şeful pompierilor, Johan Szymanski pentru SVT.

Şase elicoptere norvegiene au zburat deja în Suedia şi două avioane de pompieri italiene sosesc marţi seara pentru a ajuta la oprirea acestor violente incendii.

Agenţia Suedeză pentru Urgenţe Civile a solicitat, de asemenea, ajutorul Uniunii Europene, în timp ce pe întreg teritoriul Suediei sunt căutaţi voluntari, deoarece resursele departamentelor locale de pompieri s-au dovedit insuficiente.

În unele părţi ale ţării a devenit imposibil să se încerce stingerea incendiilor forestiere, deoarece acestea au ajuns la zona ţintă a artileriei armatei suedeze, care ar putea conţine explozivi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top