Connect with us
Dacian Cioloș spune că România este pe creștere economică

Știri

Dacian Cioloș spune că România este pe creștere economică

Guvernul lui Dacian Cioloș pregătește bugetul pentru anul 2017. Premierul României susține că țara noastră se află pe creștere economică și aceasta trebuie să continue și anul următor.

Cioloș speră la creștere economică și în 2017 și spune că este vorba de o îmbunătățire realistă a situației economice. Creșterea prevăzută este de 4%, iar deficitul bugetar trebuie să se mențină sub 3%. Cioloș ia în calcul și cheltuielile fixe prevăute de anumite legi aflate în vigoare.

„Mergem în continuare pe o creştere economică realistă, din analizele şi prognozele pe care le avem, de peste 4%, un deficit bugetar de sub 3%”, a afirmat premierul Dacian Cioloş la Digi 24.

„Ne-am planificat o creștere salarială începând cu anul viitor”

„Ne-am planificat o creştere salarială începând de anul viitor până în 2021. În primii ani vor creşte mai mult salariile mici şi la urmă vor creşte puţin salariile mari, tocmai pentru a reechilibra şi a aduce echitate în sistem”, a spus premierul, scrie news.ro.

”Am văzut deja că, după ce s-a publicat proiectul de lege, se publică cât va câştiga preşedintele, premierul, miniştrii, secretari de stat. Nu cresc salariile, ba chiar la prim- ministru va scădea salariul faţă de cât e acum. Creşterile sunt în primul rând la salariile mai mici”, a precizat şeful Guvernului.

Despre soarta medicilor și a profesorilor

„Pe de o parte, avem ceea ce am decis prin ordonanţa de urgenţă 20, care înseamnă un impact de circa 2,6 miliarde de lei anul viitor. Creşterile pentru medici sau pentru sistemul de sănătate, pentru profesori sunt prevăzute. E vorba de încă un miliard şi ceva care s-ar adăuga la cei 2,1 miliarde.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș are apropiați care au dat mită în spitale

Important nu e atât cu cât creşti anul viitor, ci important e faptul că la sfârşit, în 2021, ajungem să aşezăm grilele”, a încheiat premierul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top