Connect with us
Dana Girbovan si-a dat demisia din functia de magistrat

Politic

Dana Gîrbovan și-a dat demisia din funcția de magistrat

Dana Gîrbovan și-a dat demisia din funcția de magistrat și se pregătește, se pare, să preia rolul pe care l-a avut Ana Birchall, cel de ministru al justiției. Viorica Dăncilă a declarat că Dana Gîrbovan este cea mai bună soluție pentru acest minister, la momentul prezent.

Dana Gâîrbovan și-a dat demisia din funcția de magistrat

Dana Gîrbovan a publicat luni, pe Facebook, un anunț conform căruia își dă demisia din magistratură: „Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura. In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment.

Citește și: Congresul PSD: Suntem pregătiți să câștigăm Alegerile Prezidențiale 2019

Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, a precizat Dana Gîrbovan pe Facebook.

Dana Garbovan si-a dat demisia din functia de magistrat

Dana Garbovan si-a dat demisia din functia de magistrat

Citește și: Traian Băsescu propune legalizarea prostituției. Care sunt argumentele fostului președinte

Premierul României Viorica Dăncilă a precizat că Dana Gîrbovan este soluția ideală pentru Justiție acum, mai ales că în fruntea acestui minister prim-ministrul își dorește o persoană care cunoaște bine modul în care acționează magistrații. „Am rugat-o să vină în această funcție având în vedere experiența domniei sale și respectul de care se bucură în domeniul justiției. Vreau ca la Ministerul Justiției să fie cineva care cunoaște foarte bine modul în care lucrează magistrații, cineva care a lucrat cu magistrații. Nu am vrut să fie cineva înregimentat politic”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Citește și: Victor Ponta: “nu mai sunt bani de salarii!” – Avertisment tranșant pentru guvern

 

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top