Connect with us
Decizie de ultimă oră! Toate avioanele Boeing 737 MAX au fost consemnate la sol. Avionul are curse și în România

Știri

Decizie de ultimă oră! Toate avioanele Boeing 737 MAX au fost consemnate la sol. Avionul are curse și în România

După ce ieri s-a prăbușit un avion de tip Boeing 737 MAX 8, fiind al doilea incident aproape indentic cu primul, din ultimele șase luni, autoritățile din China au decis să consemneze la sol toate avioanele de acest tip. Mai precis companiile aeriene din China care au în flotă Boeing 737 MAX nu mai au voie să le folosească până când nu se clarifică situația cu acest avion care devine problematic, scrie AIR24.ro.

Mii de pasageri au cerut schimbarea biletelor de avion

Mii de solicitări au venit de ieri către companiile aeriene care operează cu Boeing 737 MAX cereri de schimbarea biletelui de avion cu o altă aeronavă.

Conform informațiilor disponibile pe Planespotters, aproximativ 100 de aeronave de tip Boeing 737 MAX din cele peste 160 aflate în serviciul comercial în întreaga lume sunt înmatriculate în China. Pe lângă operatorii din China, și companiile aeriene Cayman Airlines și Ethiopian Airlines au decis să scoată temporar din serviciul comercial aceste aeronave. Cayman Airlines deține două Boeinguri 737 MAX iar Ehiopian patru și alte 30 comandate.

De asemenea, potrivit presei din Indonezia, autoritățile de reglementare a aviației din această țară ar fi ordonat operatorilor aerieni luni dimineață retragerea acestui tip de avion din serviciul comercial. Vă reamintesc că primul Boeing 737 MAX care s-a prăbușit a făcut parte din flota indonezienilor de la Lion Air, scrie BoardingPass.ro.

Boeing 737 MAX este în serviciul operațional și în România

flydubai este compania care operează în România cu Boeing 737 MAX pe ruta București – Dubai și retur. De asemenea Tarom a comandat 5 aeroane de acest tip care urmează să fie livrate companiei naționale în 2023. Blueair a comandat 15 avioane 737 MAX 8 și urmează ca în vară să intre primele în flotă.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top