Connect with us
Mircea Radulian, directorul științific al INFP, a afirmat că este o posibilitate mare să se producă un cutremur de peste 6 grade în România, în 2017.

Știri

Directorul INFP spune că e posibil un CUTREMUR de peste 6 grade în România, în 2017

Directorul științific al INFP, Mircea Radulian, a lansat un avertisment îngrijorător. Seismologul a confirmat ipoteza emisă de seismologii britanici și americani, conform cărora este foarte probabil ca un cutremur de peste 6 grade să aibă loc în România anul acesta.

„Ce spuneau ei (seismologii britanici şi americani – n.r.) despre 2017 e un lucru care se repetă de câţiva ani. Într-adevăr, există o probabilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur de peste 6”, a declarat Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, conform Antena 3.

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune, seismologul Mihai Diaconescu a afirmat că nu este cazul ca oamenii să intre în panică, întrucât este vorba doar de o posibilitate. El a mai precizat și că statistic, luna cu cele mai multe cutremure este octombrie.

Citește și: Cronologia celor mai importante cutremure din România!

Cel mai semnificativ cutremur din ultima perioadă a avut loc pe 28 decembrie 2016, și a avut o magnitudine de 5.3. Acesta s-a produs în zona Vrancea, la adâncimea de 100 de kilometri. Seismul a fost simțit și în București. De asemenea a fost resimțit foarte tare și în Buzău, Craiova, Bacău, chiar și la Iași. Intensitatea cutremurului a fost resimțită și în Bulgaria și Republica Moldova, unde nu au fost raportate pagube.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top