Connect with us

Știri

Doliu în lumea fotbalului românesc. A murit Nicolae Tilihoi, o legendă a echipei U Craiova

Este doliu în lumea fotbalului românesc. S-a stins din viață unul din cei mai apreciați fotbaliști din Bănie, o legendă a fotbalului din Oltenia.

A murit Nicolae Tilihoi

Nicolae Tilihoi a murit la vârsta de 61 de ani după ce s-a luptat cu o boală necruțătoare, iar anunțul trist a fost făcut pe Facebook.

„Nicolae Tilihoi s-a stins astăzi, după o luptă grea cu o boală necruţătoare! Avea 61 de ani. Dumnezeu să-L odihnească în pace!”, este mesajul transmis pe Facebook de fanii Universității Craiova.

Tilihoi era poreclit fundașul de fier și făcea parte din generația Craiova Maxima, atunci când U Craiova era pe val în fotbalul românesc.

După retragere, Tilihoi a devenit antrenor, așa cum se întâmplă cu cei mai mulți fotbaliști de la noi când nu mai activează pe terenul de fotbal.

CITESTE SI: Astăzi sunt Floriile la catolici. Restricții de circulație pe străzile Capitalei

A antrenat echipe precum Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Chimia Râmnicu Vâlcea, Calatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin.

Universitatea Craiova, cândva o emblemă a fotbalului românesc

Universitatea Craiova a fost unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din România, fiind și prima echipă românească de fotbal ajunsă în semifinalele Cupei UEFA.

Înființată în 1948, echipa a reprezentat secția de fotbal a Clubului Sportiv Universitar Craiova, care aparținea statului român, prin intermediul Asociației Naționale a Studenților din România (ANSR).

În 1950 a fost redenumită Știința Craiova, nume rămas și astăzi drag multora dintre suporterii Universității Craiova. În 1966 clubul a luat numele de Universitatea Craiova.

A fost prima echipă din România care s-a calificat într-o semifinală de cupă europeană la fotbal, în sezonul 1982-1983 și prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1981-1982; de asemenea a fost prima echipă din România care a eliminat formații din Germania (Kaiserslautern) și Anglia (Leeds United).

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top