Connect with us
Două cutremure în România, joi dimineața

Știri

Două cutremure în România, joi dimineața

Două cutremure au avut loc joi dimineață în zona seismică Vrancea, transmite INFP.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 3,7 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa, la ora locală 5:47, în judeţul Vrancea.

Datele revizuite ale INFP arată că seismul s-a produs la o adâncime de 73 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (48 km), Odobeşti (48 km), Covasna (52 km), Slănic-Moldova (52 km) şi Oneşti (53 km).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de I grad pe scara Mercalli.

Între timp s-a mai produs un cutremur de magnitudine mai mică, respectiv 3,3 pe Richter, în aceeaşi zonă, judeţul Vrancea, la ora locală 7:35, dar la o adâncime de 100 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost în apropierea oraşelor Odobeşti (48 km), Slănic-Moldova (49 km), Oneşti (49 km), Tîrgu Ocna (50 km) şi Nehoiu (51 km).

Seismologii urmează să revizuiască manual acest cutremur în următorul interval de timp.

Cel mai puternic seism din acest an a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

Potrivit datelor INFP, cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani în România au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Citește și: Profeția Mariei Ghiorghiu după cutremurul din weekend: „Deasupra a toate era…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top