Connect with us
E oficial! Scad salariile românilor. Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul

Știri

E oficial! Ce se întâmplă cu salariile românilor. Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul

Decizie de ultim moment în privinţa pensiilor şi salariilor. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu lămuriri în privința Legii pensiilor și a salariilor luni seara.

După învestirea Guvernului Dăncilă, Olguța Vasilescu a spus care va fi soarta Legii pensiilor și când ar putea fi gata aceasta.

„Trebuie făcute calcule şi reorganizări la Casa de pensii. Când legea pensiilor va fi adoptată trebuie să avem şi personalul necesar pentru recalcularea a peste cinci milioane de pensii.

Nu puteți să ne cereți să facem o asemenea lege peste noapte. Să nu ne grăbiți pentru că vrem să scoatem o lege bună.

Creșterea punctului de pensie s-a făcut conform programului de guvernare. Se va ajunge la 1775 de lei punctul de pensie până în 2020.

Pensia minimă garantată va fi de 550 de lei

Pensia minim garantată 550 de lei, pensia minimă 650 de lei. Sunt foarte multe inechități în sistem și nu mai puteam continua așa.

Nu mai putem accepta ca persoane care au munict sub 10 ani au aceeaşi pensie cu cei care au munict peste 25 de ani”, a afirmat ministrul în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Mai mult, Vasilescu a vorbit și despre salariile care scad în 2018.

„Cei care au salarii peste 7000 de lei deja încep tăierile ca să echilibrăm sistemul. La bugetari s-au făcut deja creșteri de anul trecut.

Acum vor fi creșteri de 4%, în afară de cei din sănătate care intră deja pe grila din 2020. Nu avem sesizări conform cărora ar fi scăzut netul angajaților. Cel puțin în întreprinderile mari”, a mai spus Vasilescu.

Citeşte şi Decizie în premieră: Miniştrii Guvernului Dăncilă renunţă la protecţia SPP

Este o premieră în România! Toţi miniştrii Guvernului Dăncilă au anunţat că renunţă la protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie.

Aşadar, Guvernul condus de Viorica Dăncilă îşi începe mandatul cu o premieră!

Miniştrii renunţa la Serviciul de Paza şi Protecţie

Toţi miniştrii învestiţi ieri în Parlamentul României renunţă la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

Ieri, guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit de către Parlament, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi “împotrivă” şi o abţinere.

Acesta este al treilea guvern PSD-ALDE de la câştigarea alegerilor, în decembrie 2016.

1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    2018-01-31T16:07:08+02:00 at 16:07

    De ce mintiti?Cunosc mai multe persoane care si-au rezolvat carnetu de munca si nu au lucrat numai 3-4ani si au platit cu spaga ca sa aiba 20-25de ani,au niste pensii imense,stau toata ziua prin baruri,etc,ar fi ok daca in TG.Mures ati verifica ca la carte sa vedeti minciuni si o gramada de spagi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top