Connect with us
Elena Udrea, refugiat politic în Costa Rica! Anunțul a fost făcut azi

Politic

Elena Udrea, refugiat politic în Costa Rica! Anunțul a fost făcut azi

Avocatul Elenei Udrea a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

Anunţul a fost făcut la termenul de vineri al procesului în care se judecă dosarul Gala Bute.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat vineri ultimul termen în dosarul „Gala Bute”, în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Elena Udrea nu a venit la judecarea în procesul „Gala Bute”. Avocatul: „Nu se poate ridica din pat”

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au anunţat pe 28 martie pe avocaţii inculpaţilor din dosarul „Gala Bute” să fie pregătiţi pentru a ţine pledoariile finale pe data de 13 aprilie.

Avocatul Elenei Udrea a spus că aceasta se află în Costa Rica, vrea să dea o declaraţie în dosar. Însă nu poate fi prezentă la proces din cauza sarcinii.

„Pot să vă spun că începând cu 22 martie, timp de 22 de zile, nu se poate ridica din pat. Vă rog să acordaţi un termen când aceasta va putea să se prezinte”. A explicat avocatul Elenei Udrea.

Tot miercuri, avocatul a cerut audierea unui martor „secret”, căruia nu a dorit să-i dezvăluie identitatea, precum şi a unei femei care se află în Mexic, Marina Barabancea.

Avocatul susţinea că audierea acestora este necesară pentru a afla dacă Elena Udrea se afla în sediul Ministerului Dezvoltării, în data de 6 octombrie 2011, când DNA susţine că ea a primit o geantă cu bani.

Judecătorii au respins cererea de audiere a celor doi şi i-au anunţat pe avocaţi să fie pregătiţi pentru data de 13 aprilie, când va avea loc ultimul termen al procesului.

Avocaţii inculpaţilor au cerut un termen mai lung pentru pregătirea concluziilor finale.

„Nu puteam pregăti apărarea într-un termen scurt, în acest dosar atât de important. Nu ne putem juca cu vieţile oamenilor”, au spus avocaţii, însă judecătorii au menţinut data de 13 aprilie.

Tot la 13 aprilie vor fi audiaţi Rudel Obreja, Tudor Breazu.  Precum şi omul de afaceri Adrian Gărdean, ultimul fiind martor-denunţător în dosar.

În luna februarie, Elena Udrea a anunţat că este însărcinată şi va avea gemeni. Ea se află în Costa Rica, acolo unde este şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Elena Udrea, condamnată la șase ani cu executare pe 29 martie 2017

Elena Udrea a fost condamnată de ÎCCJ, pe 29 martie 2017, la şase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare. Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare.

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an şi şase luni cu suspendare.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare.

Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

ÎCCJ a mai decis ca fostul ministru Elena Udrea să plătească aproape 3 milioane euro despăgubiri.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus ca Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Elena Udrea mai este acuzată și de prejudicierea bugetului ministerului

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii). Fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’. Prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

CITEȘTE ȘI: S-a spus că Elena Udrea ar fi însărcinată, iar acum ea rupe tăcerea: “Este un…”

Elena Udrea, prima reacție după condamnarea în dosarul Gala Bute
Rudel Obreja, reacție neașteptată după condamnarea în dosarul Gala Bute

2 Comments

2 Comments

  1. Fane

    2018-04-14T20:37:51+03:00 at 20:37

    E clar ca TOTI puliticienii fura de sting sub pretextul ca suporta financiar partidul din care fac parte. Diferenta este ca pSDul loveste sub centura si lasa opizitia sa plateasca pentru orice furtisag. Dupa logica dupa care a fost acuzata Udrea pot fi acuzati TOTI puliticienii care au fost la putere, sau in opozitie, pentru devalizarea si vandalizarea economie romanesti, pentru tradare, coruptie, spalare de bani si favorizarea infractorilor. Toti puliticienii au intrat in politica cu gura mare si chiloti rupti in coor si iese pe furis grasi si cu buzunarele pline.

  2. Antibolsevicul

    2018-04-13T13:48:13+03:00 at 13:48

    ” Gala Bute un dosar fabricat de catre bolsevicii mioritici ALDe+PSD+UDMR = ciuma rosie ” , pe probe =” vorbe ” judecate de niste ,” complete de =asesori populari modele bolsevice din 47 ~ 52 „~ , cu sentintze date la ” ordinul pardidului de criminali si borfasi conunistouzi , astazi mostenitorii PCR-istilor = ALDe+PSD-e nemernici penali si puscariasi , majoritari la putere ” …!…Pentru cca. 150 Milioane EU furatzi de PSD-istul mazare , primeste de la ” judecatorii ciumei rosii ” = 4 ani cu suspendare , doar pt. ca mazare este PSD-ist , iar Madam Udrea , pt. niste vorbe nedovedite , neprobate material , ~ ca hotziile lui mazare si altor sute de PSD-isti ~ pt. ” un milion EU ” presupuse , primeste = 6 ani cu executare , numai pt. ca este ” Basista ” …!!!… CE JUDECATORIE , JUDECATA ROMANEASCA CORECTA , CINSTITA , ECHIDISTANTA mai este si ” MATRASEALA ASTA ORDINARA de PROCES = BUTE ” practicata de niste ” judecatori tractoristi ” , obedientzi , slugoi nemernici ai ciumei rosii PSDISTE…???… CINE / CARE A FURAT DIN BANUL TAXELOR / DIN BUGETUL TARII , LA PUSCARIE si CU TOT AVUTUL CONFISCAT … Asta ar fi o JUDECATA CORECTA … In rest , este vorba despre ” coruptzia pe fatza , practicata de judecatorii slugoi nemernici , ai ciumei rosii = ALDe+PSD+UDMR =HOTZII ROMANIEI ” …!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top