Connect with us
EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA a VI-a. Calendarul probelor, modele de subiecte

Știri

Elevii unei școli din Bacău au primit la simularea Evaluării Naționale subiecte de anul trecut

Elevii de clasa a 8-a din comuna Răchitoasa, județul Bacău, vor relua simularea Evaluării Naţionale la matematică, după ce, în urmă cu o săptămână, au primit subiectele de anul trecut. ISJ Bacău spune că greșeala aparține comisiei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bacău, Oana Bărbuț, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că după ce elevii de clasa a 8-a din comuna Răchitoasa au primit, pe 12 martie, subiectele de anul trecut la simularea examenului de Evaluare Naţională 2019, aceștia au susținut în continuare proba de matematică.

„Este vorba doar despre elevii de clasa a 8-a, care la proba de matematică într-adevăr au primit subiectele de anul trecut, din pricina faptului că acestea se aflau salvate în calculatorul pe care s-a făcut descărcarea în ziua probei de matematică. E regretabil că s-a întâmplat acest lucru, elevii au continuat proba cu pricina, deci ei au trăit, au experimentat simularea examenului, până la urmă. Ei au susținut proba în condiții de examen, au experimentat ceea ce înseamnă monitorizarea video, dispunerea în bancă, doar subiectul a fost cel din anul școlar trecut. Acesta a fost un exercițiu util membrilor comisiei, până la urmă, pentru că în felul acesta au înțeles cât este de importantă pregătirea examenului, și aceasta va fi un exercițiu util tuturor, pentru că nu doar elevii trebuie să fie pregătiți, ci și comisiile aferente”, a spus Oana Bărbuț.

Reprezentanții ISJ susțin că, înainte de fiecare examen de Evaluare Națională, au loc instruiri ale comisiilor, iar ștergerea subiectelor, din anii trecuți, din calculator este printre primele sarcini. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat la școala din comuna Răchitoasa, simularea la matematică va fi reluată, cu alte subiecte.

„Elevii au rezolvat la clasă subiectele de anul acesta și urmează să mai susțină o simulare la matematică și vor primi alte subiecte alcătuite de către colegii noștri din inspectorat. Tot aceștia vor și superviza desfășurarea probei. De altfel, subiectele de anul acesta sunt pe structura celor de anul trecut. Comisia de la Răchitoasa va fi monitorizată până la sfârșitul anului școlar pentru a ne asigura că totul se va desfășura în mod corect la examen. Noi am știut încă din acea zi ce s-a întâmplat, am informat ministerul, s-au purtat discuții, președintele comisiei a dat o notă scrisă referitoare la ceea ce s-a întâmplat. Noi am luat demersuri încă din ziua cu pricina. Doamna director a făcut o notă scrisă, aceasta poate fi considerată o formă de sancțiune”, a mai declarat Oana Bărbuț.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Totoliciu Dan Catalin

    2019-03-19T18:40:56+02:00 at 18:40

    La cât învață ei, nu are nici o importanță acest lucru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top