Connect with us
Erdogan: "In spatele puciului ar putea sta alte state"

Știri

Erdogan: „In spatele puciului ar putea sta alte state”

Presedintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, continua sa faca declaratii surprinzatoare dupa puciul care a avut loc vinerea trecuta.

Erdogan continua sa fie ferm in legatura cu solicitarea adresata Statelor Unite, aceea de extradare a celui pe care il vede principal vinovat pentru ce se intampla in Turcia, Fethullah Gulen. „Guverne straine s-ar putea afla in spatele tentativei de lovitura de stat”, a declarat Erdogan, scrie Russia Today.

Presedintele turc nu a mentionat niciun stat anume, insa declaratiile tot mai belicoase pe care le face la adresa SUA ii pun pe analisti pe ganduri in legatura cu soarta NATO daca Turcia va parasi sau va fi scoasa din organizatia militara.

„In spatele tentativei de lovitura de stat ar putea fi alte tari. Gulenistii au o inteligenta suficienta de mare incat sa planeasca toate astea”, a declarat Erdogan, potrivit agentiei de stiri RIA Novosti.

Ce scrie in stenogramele Wikileaks din cazul ERDOGAN despre PONTA si IOHANNIS

Reactiile lui Iohannis si Ciolos dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia

Declaratia a fost facuta in cadrul reuniunii Comitetului pentru Securitate al guvernului turc, la care a participat si premierul acestui stat, Binali Yldirim. „Va veni clipa in care voi face cunoscute toate conexiunile”, a mai spus Erdogan.

„Am trimis mai multe arhive Statelor Unite ca sa il extradeze pe liderul terorist Gulen”, a sustinut seful guvernului de la Ankara, Yildirim.

Presedintele turc a sustinut intr-un interviu pentru canalul de stiri Al Jazeera ca daca SUA decide sa nu il extradeze pe Fethullah Gulen va fi cea mai mare greseala pe care o poate face Washingtonul. In plus, liderul turc mai spune ca doi dintre pilotii care au doborat avionul de vanatoare rusesc SU-24 in luna noiembrie a anului trecut ar putea avea legatura cu cleriul Gulen.

Luni, la doua zile dupa puci, premierul Turciei a semnalat ca relatiile de prietenie dintre SUA si Turcia ar putea fi reconsiderate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top