Connect with us
Facebook a permis deblocarea persoanelor blocate

Știri

Facebook a permis deblocarea persoanelor blocate

Reprezentanţii Facebook au recunoscut luni că o eroare, rezolvată între timp, a permis deblocarea, timp de câteva zile, a persoanelor considerate indezirabile şi blocate de utilizatori, problemă care a afectat 800.000 de conturi în perioada 29 mai şi 5 iunie, potrivit AFP.

”Suntem conştienţi că posibilitatea de a bloca pe cineva este importantă, aşa că dorim să ne cerem scuze şi să explicăm ceea ce s-a întâmplat” a precizat pe blogul Facebook Erin Egan, un oficial al reţelei de socializare.

Facebook încearcă în continuare să repare prejudiciul de imagine creat în urma scandalul Cambridge Analytica, care a atras după sine anchete judiciare şi audieri parlamentare în Statele Unite şi în alte ţări.

După acest scandal răsunător declanşat în luna martie, Facebook a promis ”transparenţă” şi comunică în mod regulat cu utilizatorii, în special pentru a le aduce la cunoştinţa diverse disfuncţionalităţi.

Facebook a anunțat că a avut loc o eroare

”Blocarea unei persoane pe Facebook o împiedică pe aceasta să vă poată vedea mesajele, să iniţieze o conversaţie pe Messenger sau să vă trimită o cerere de prietenie”, se mai precizează pe blogul companiei.

”Bug-ul” a permis utilizatorilor blocaţi să transmită celui care i-a blocat mesaje pe aplicaţia de mesagerie instant Messenger, a explicat reprezentantul reţelei de socializare, care i-a îndemnat pe cei 800.000 de utilizatori afectaţi să-şi verifice lista de contacte blocate.

În urma scandalului Cambridge Analytica, a ieşit la iveală faptul că Facebook a permis ca datele personale a circa 87 de milioane de utilizatori să ajungă, fără ştirea acestora, la firma britanică specializată în comunicare strategică şi care a lucrat în 2016 pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump.

Citește și Facebook: Noi măsuri ce asigură un plus de transparenţă

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost nevoit să-şi ceară scuze şi să se justifice îndelung în faţa parlamentarilor americani şi apoi a celor europeni, care au pus la zid compania cu 2,3 miliarde de utilizatori în lumea întreagă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top