Connect with us

Știri

Facebook urmează să renunțe la o funcție importantă pentru toți utilizatorii

Facebook urmează să renunța la una dintre cele mai importante funcții ale sale. Acest lucru va afecta milioane de utilizatori și va avea un impact major asupra platformei. Este o schimbare care va stârni cu siguranță multe controverse.

Facebook urmează să renunțe la o funcție importantă pentru toți utilizatorii

Un purtător de cuvânt Facebook a declarat marți pentru AFP că reprezentanții gigantului rețelelor de socializare urmăresc să ascundă pe viitor numărul de like-uri de la postări: ″Intenţionăm să ascundem numărul de ‘like’-uri pe Facebook″⁣.

Citește și: Mark Zuckerberg a făcut anunțul despre Facebook. Ce măsuri se vor lua

Această modificare ar avea un impact uriaș asupra utilizatorilor, în condițiile în care numărul de like-uri are un rol important pentru majoritatea dintre ei. Persoanele care au cont de Facebook și folosesc intens această rețea de socializare vor putea în continuare să apese binecunoscutul buton de LIKE. Autorul conținutului respectiv este singurul care va putea vizualiza numărul like-urilor.

Facebook vrea sa ascunda pe viitor butonul de LIKE

Facebook vrea sa ascunda pe viitor butonul de LIKE

Butonul de LIKE aduce o enormă presiune socială

Această schimbare ar putea aduce totuși beneficii enorme, dacă analizăm presiunea socială care s-a creat în jurul acestui buton, dar și a platformei în sine. Majoritatea utilizatorilor urmăresc să adune cât mai multe like-uri de la semenii lor, să se simtă aprobați și plăcuți cu orice preț. Acest lucru atinge deseori extreme care au un impact negativ asupra oamenilor, în special a adolescenților și tinerilor.

Citește și: BREXIT: Alegeri anticipate din Marea Britanie dupa ce Boris Johnson a pierdut un vot în parlament

Facebook a ales să experimenteze deja posibilitatea de a ascunde butonul de LIKE. Compania face astad deja în unele ţări, pe platforma sa Instagram.Cei care postează conțiut pot verifica câte ″like″⁣-uri are o anumită postare, însă datele nu vor mai fi făcute publice.

Citește și: Eugen Teodorovici, anunț despre pensiile speciale. Ce se întâmplă cu cele care depășesc 7000 lei

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top