Connect with us

Știri

Florin Piersic, mesaj pentru Dacian Ciolos de pe scena Teatrului National Bucuresti 

Artistul Florin Piersic i-a adresat un mesaj special premierului Dacian Ciolos, de pe scena Teatrului National. Totul s-a intamplat luni seara, la inceputul piesei „Straini in noapte”, un spectacol aniversar prin care actorul a sarbatorit implinirea varstei de 80 de ani si la care l-a invitat personal pe prim-ministrul.

„Ma bucur ca sunteti aici stimate premier si ati facut bine ca ati venit sa ma vedeti ca nu se stie cati ani ma mai vedeti. Important e ca ati venit. Pentru mine e foarte frumos ca ati venit, nici nu va spun multumesc, pentru ca era de datoria dvs. sa veniti sa ma vedeti.

Sper ca nu v-ati suparat domnule, ca aveti simtul asta al umorului, il vad si pe Vasile Dancu care stiu ca e vicepremier, stiu ca e si ministrul de externe si mai sunt cativa in jurul dumnealui. Inca o data spun, o bucurie pentru mine ca in aceasta seara, pe scena Teatrului National din Bucuresti. (…) Sa ajung eu astazi, la 1 februarie, la cateva zile dupa ce am implinit de 4 ori cate 20 de ani. Va dati seama ce simt eu acuma, cu dvs. aici”, a marturisit maestrul Florin Piersic.

Dacian Ciolos a fost prezent luni seara la Teatrul National Bucuresti pentru a participa la spectacolul „Straini in noapte”. In plus, la spectacol a fost prezent si vicepremierul Vasile Dincu.

VEZI SI: FLORIN PIERSIC a implinit 80 de ani! Ce surpriza i-au facut fanii

VEZI SI: Florin Piersic, DECORAT de presedintele Iohannis, in ziua in care a implinit 80 de ani

Intr-un interviu acordat Mediafax, in contexul implinirii varstei de 80 de ani, Florin Piersic spunea ca a ajuns la a 1.000-a reprezentatie cu spectacolul „Straini in noapte”.

Florin Piersic a implinit saptamana trecuta 80 de ani si a declarat ca a daruit tuturor numai lucruri frumoase. Cu toate acestea, a precizat actorul, este pacat ca in Romania nu li se acorda mai multa atentie artistilor. Florin Piersic a spus ca va juca in continuare, pentru ca isi traieste viata cu speranta. „Eu am un cuvant pe care-l iubesc, se numeste speranta. Traiesc cu speranta”, a afirmat artistul.

Florin Piersic s-a nascut pe data de 27 ianuarie 1936, la Cluj si este unul dintre cei mai importanti actori romani de teatru si film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat in film este Margelatu. Piersic a jucat in filme precum „Ciulinii Baraganului” (1957), „Neamul Soimarestilor” (1964), „Haiducii lui Saptecai” (1970), „Zestrea Domnitei Ralu” (1971), „Colierul de turcoaze” (1985), „Fix alert” (2004) si „Eminescu versus Eminem” (2005). Printre spectacolele de teatru celebre in care a jucat Florin Piersic se numara „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Oameni si soareci” si „Straini in noapte”.

Celebrul actor Florin Piersic a primit numeroase distinctii, printre care premiul pentru intreaga cariera la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), in 2009, dar si Medalia de Aur a Artelor Transilvane, in acelasi an.

Pe 31 ianuarie 2011, la cateva zile dupa ce a implinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Bucuresti, un spatiu dedicat artistilor romani, inaugurat in Piata Timpului din centrul Capitalei, de Teatrul Metropolis, Primaria Capitalei si magazinul Cocor. Florin Piersic a fost primul actor roman a carui stea a fost dezvelita pe Walk of Fame.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top