Connect with us
Premiile Grammy 2017 - Lista completă a căștigătorilor. Cântăreața Adele a obținut cinci premii la gala desfășurată la Los Angeles, în SUA.

Vedete

GRAMMY 2017 – Lista câștigătorilor premiilor

Grammy 2017: Adele a fost marea câștigătoare a celei de-a 59-a ediție a galeri premiilor Grammy. Britanica și-a adjudecat cinci trofeee, printre care cel mai bun album al anului și înregistrarea anului.

Discul ”25” şi piesa ”Hello”, compusă de Adele împreună cu Greg Kurstin, şi-au adjudecat premiile celor trei categorii la care între favoriţi se afla Beyonce. Interpreta americană a primit două Grammy-uri, pentru cel mai bun videoclip şi cel mai bun album contemporan urban.

Adele a mai primit trofeele categoriilor cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop,

Grammy 2017 – Lista câștigătorilor

Cel mai bun album rap a revenit materialului ”Coloring Book” semnat de Chance the Rapper, care a fost recompensat şi cu trofeele pentru interpretare rap şi cel mai bun nou artist.

Cel mai bun cântec rap a fost „Hotline Bling”, compus de Aubrey Graham şi Paul Jefferies, şi interpretat de Drake.

David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy pentru cel mai bun album alternative, cea mai bună interpretare rock şi cel mai bun cântec rock, pentru piesa ”Blackstar”.

Formaţia Cage the Elephant a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, iar cea mai bună muzică de film a fost desemnată ”The Beatles: Eight Days a Week The Touring Years by (The Beatles)”.

Cea mai bună interpretare metal a fost a piesei ”Dystopia” a formaţiei Megadeth.

Cel mai bun album country a fost ”A Sailor’s Guide to Earth” al lui Sturgill Simpson, cel mai bun cântec country a fost desemnat ”Humble and Kind”, interpretat de Tim McGraw, cel mai bun album folk a fost desemnat ”Undercurrent” de Sarah Jarosz, cel mai bun album reggae – ”Ziggy Marley” al solistului cu acelaşi nume, în timp ce Solange a fost premiată pentru cea mai bună interpretare R&B, pentru „Cranes in the Sky”.

Citește și: Cine s-a calificat în semifinala Eurovision România 2017

Cel mai bun album R&B a fost desemnat ”Lalah Hathaway Live” al interpretei Lalah Hathaway.

Willie Nelson şi ”Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin” şi-au adjudecat trofeul pentru cel mai bun album pop tradiţional. Cel mai bun album dance/electro a fost desemnat ”Skin”, semnat de Flume.

Greg Kurstin – care a lucrat cu Adele, Cheap Thrills şi Ellie Goulding – a fost numit producătorul anului.

Gregory Porter, care va concerta şi la Bucureşti în luna aprilie, a fost premiat la categoria cel mai bun album jazz vocal, pentru ”Take Me to the Alley”. Cel mai bun album jazz instrumental a fost desemnat ”Country for Old Men” de John Scofield. Chuco Valdes a fost premiat la categoria cel mai bun album latin jazz, pentru ”Tribute to Irakere: Live in Marciac”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top