Connect with us
Handbal feminin. Cu cine va juca România în grupa principală de la Euro 2018

Sport

Handbal feminin. Cu cine va juca România în grupa principală de la Euro 2018

Echipa națională de handbal feminin a României a reușit să învingă cu scorul de 31-23 campioana europeană en-titre Norvegia, în ultimul meci din Grupa D a Europeanului de Handbal din Franța.

Tricolorele au făcut un meci remarcabil, obţinând prima victorie în faţa Norvegiei la un turneu final după o pauză de 18 ani.

În urma acestui rezultat, România reușește să câștige grupa cu maxim de puncte, după ce anterior învinsese pe Cehia și Germania.

Handbalistele noastre au reușit să ajungă astfel în grupa principală a CE din Franța 2018, unde vor juca împotriva Olandei, Spaniei și Ungariei.

Meciul România – Olanda se va disputa duminică, 9 decembrie, de la ora 19:00, în sala “Palais des Sports Jean Weille” din Nancy.

Partida va fi transmisă în direct de TVR HD şi TVR 1, la fel ca toate duelurile de la Campionatul European de handbal feminin de la Franţa. Olandezele au terminat pe primul loc în Grupa C şi pornesc cu patru puncte în grupele principale, la fel ca România.

După România – Olanda, primul meci din Grupa a 2-a de la EURO 2018 de handbal, selecţionata antrenată de Ambros Martin va mai juca două meciuri.

Marţi, 11 decembrie, de la 19:00, româncele vor juca împotriva Spaniei, echipă care a terminat pe locul trei în Grupa C. Partida de la Nancy va fi transmisă în direct de TVR HD şi TVR 1.

Pe 12 decembrie, de la ora 19:00, România va juca împotriva Ungariei, ultimul meci al selecţionatei antrenate de Ambros Martin în grupele principale. Partida din sala “Palais des Sports Jean Weille” din Nancy va fi transmisă în direct de TVR HD şi TVR 1.

Clasamentul Grupei a 2-a de la EURO 2018 de handbal feminin

În semifinale se califică echipele care vor ocupa primele două locuri în grupele principale, în timp ce locul trei merge în play-off-ul pentru a cincea poziţie în clasamentul final. În Grupa 1 principală s-au calificat Rusia, Serbia, Franţa, Suedia, Danemarca şi Muntenegru.

România – 4 puncte (golaveraj +13)
Olanda – 4 puncte (+4)
Ungaria – 2 puncte (+3)
Germania – 2 puncte (-4)
Spania – 0 puncte (-7)
Norvegia – 0 puncte (-9)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top