Connect with us
Hunedoara: Apel fals la 112 făcut de un adolescent care a anunțat că a fost răpit și dus în pădure

Știri

Hunedoara: Apel fals la 112 făcut de un adolescent care a anunțat că a fost răpit și dus în pădure

Un adolescent în vârstă de 15 ani din orașul Brad, județul Hunedoara, a anunțat la 112 că a fost răpit și dus într-o pădure. Peste 120 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru căutări, iar când băiatul a fost găsit s-a descoperit că apelul a fost fals.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Hunedoara, transmis marți, apelul de urgenţă care semnala răpirea unui copil a fost primit luni seara, iar peste 120 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru căutarea celui care a făcut apelul.

„În data de 5 august 2019, la ora 21.49, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană care a reclamat faptul că ar fi fost <răpit> din municipiul Deva, din fața spitalului, de către persoane necunoscute, care i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi luat cu un autoturism de teren sau tip dubă, cu care l-ar fi dus la o cabană amplasată într-o pădure. Apelantul a precizat că ar avea vârsta de 15 ani, însă nu a putut furniza alte detalii cu privire la identitatea persoanelor care l-ar fi <răpit> și nici cu privire la zona în care se află”, se arată în comunicatul de presă.

Polițiștii mai spun că operatorul 112 nu a putut obține alte date pentru anchetă întrucât cel care a sunat a întrerupt convorbirea, afirmând că „se apropie cineva”.

Căutările au fost declanșate imediat, polițiștii au deschis dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal și peste 120 de polițiști şi jandarmi au început căutările, în zona orașului Brad, indicată de mijloacele tehnice ca zonă din care ar fi fost făcut apelul telefonic.

Acțiunea de căutare s-a încheiat, marți, când polițiștii au reușit identificarea unui unui adolescent în vârstă de 16 ani, din Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a făcut apelul telefonic.

Potrivit polițiștilor, copilul a fost dus la Poliția Brad unde a fost audiat, stabilindu-se că informațiile pe care le-a dat prin apelul de urgenţă nu sunt reale.

El urmează să fie condus la sediul Poliţiei Deva, pentru luarea măsurilor legale în cadrul dosarului penal coordonat de procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top