Connect with us
Igor Dodon spune că Maia Sandu ar fi distrus țara. Ea voia unirea Republicii Moldova cu România

Externe

Igor Dodon spune că Maia Sandu ar fi distrus țara. Ea voia unirea Republicii Moldova cu România

Igor Dodon, președintele-ales al Republicii Moldova, o atacă pe Maia Sandu. El a făcut o declarație prin care și-a spus părerea despre cum arăta țara dacă ar fi câștigat Maia Sandu.

El spune că dacă Maia Sandu ar fi câştigat alegerile, ţara ar fi dispărut de pe harta Europei, pentru că ar fi fost absorbită de România, scrie Sputnik News.

Dodon afirmă că victoria sa a salvat Republica Moldova, pentru că Maia Sandu a vorbit deschis despre unirea ţării cu România.

„Rivala mea politică, Maia Sandu, a admis că are cetăţenie română. Unul dintre punctele (programului său – n.r.) era să unifice ţara cu România”, a declarat preşedintele-ales.

„Cum poate vota cineva pentru pentru o persoană care candidează la preşedinţia unei ţări pentru a o distruge, pentru a o elimina?”, a subliniat Dodon.

Maia Sandu a declarat în cursul dezbaterilor electorale cu Igor Dodon că, în cazul unui referendum privind unirea cu România, ar vota pentru, dar că populaţia trebuie să decidă.

Igor Dodon este președintele-ales al Republicii Moldova, în data de 13 noiembrie

Igor Dodon a fost ales președinte al Republicii Moldova. El a câștigat cu 55% în fața rivalei sale Maia Sandu. În ziua alegerilor, după ce a mers la vot Dodon a scris un mesaj pe pagina sa desocializare.

De cealaltă parte, socialistul Igor Dodon, candidatul prorus, s-a dus la vor împreună cu întreaga sa familie.

„Am votat astăzi împreună cu întreaga familie, cu soția și cei trei feciori. E un moment important în viața mea și am dorit ca toată familia să-mi fie alături în aceste momente.

Sunt sigur că această zi are o importanță istorică și pentru țara noastră. De azi Republica Moldova va trece la o nouă etapă în dezvoltarea sa, se va afirma mai serios în plan internațional, va restabili relațiile sale strategice, își va consolida statalitatea, se va moderniza mai accelerat, va deveni mai mîndră de propria istorie și propria soartă.

Citește și: Noul președinte din Moldova spune că va renunța la acordul cu UE

Acest scrutin este unul dintre cele mai importante din toată istoria recentă a țării noastre. De această dată, noi răspundem la întrebarea fundamentală: are sau nu are Moldova viitor?

Eu sunt convins că Moldova are viitor și astăzi poporul va demonstra aceasta.Cu Doamne ajută, să ne fie într-un ceas bun” a scrisul candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, pe contul său de socializare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top