Connect with us
Incendiu Bamboo, echipajele SMURD acorda ajutor victimelor

Știri

INCENDIU BAMBOO. Declarații cutremurătoare ale martorilor: „Din spate au izbucnit nişte scântei, fum”

Incendiu Bamboo. Un incendiu puternic a mistuit sâmbătă noaptea clubul Bamboo din București. Incendiul puternic s-a produs în jurul orei 03.30, iar 41 de oameni au fost spitalizați. La această oră mai sunt internate șase persoane, însă secretarul de stat Raed Arafat nu exclude posibilitatea ca sub dărâmături să se afle oameni.

Cei care se aflau în interiorul clubului la momentul izbucnirii incendiului povestesc că inițial au simțit un miros puternic de fum. Imediat după aceea, muzica a fost întreruptă.

Martorii susțin că acela a fost momentul în care au realizat că există o problemă și au fugit spre ieșirile de urgență.

Citește și: UPDATE: INCENDIU BAMBOO. Viceprimarul Sectorului 2: „Clubul nu avea autorizația de funcționare”

O martoră la incendiul din clubul Bamboo a declarat la Digi24 că acoperişul a fost primul care a luat foc, iar fumul ieşea pe la sistemele de aerisire. În club s-a fumat toată noaptea iar sticlele cu șampanie venea însoțite de artificii.

“Era normal ca parterul să ia foc, dar întâi a luat acoperişul foc. Da. Acolo se fuma şi se fuma peste tot. Chiar la masă la noi fumau şi colegii pe lângă mese”, a afirmat tânăra.

Întrebată dacă personalul clubului era de acord cu fumatul, femeia a răspuns negativ.

“Nu. Personalul, am fost martoră, un ospătar i-a cerut unui coleg de la masă să stingă ţigara. El s-a întors, a palmat-o. Fiecare sticlă era însoţită de artificii, sticlele de Moet şi sticlele de votcă foarte scumpe, care sunt mereu însoţite de artificii. Acele artificii erau însoţite la toate sticlele care veneau la masă”, a declarat Corina Anghel.

Tânăra a spus că în club erau sute de persoane.

“Erau de gradul sutelor, era arhiplin clubul, iar în primele linii erau sute de oamenii. Noi ceilalţi am încercat să scăpam prin locul de fumat. Locul de fumat înseamnă o cameră mare, tot în interior. O încăpere închisă. De acolo ieşeai în altă curte, pe o terasă, sus. Acolo ne-am blocat noi, am ieşit pe acolo şi am stat două ore până au venit pompierii şi ne-au oferit siguranţă ca să putem ieşi”, a explicat femeia.

Ea a precizat că nu au fost efecte pirotehnice complexe, ci doar artificiile de pe sticlele cu șampanie.

“Nu. Erau doar luminile care am înţeles că au fost nou instalate. S-a fumat şi erau artificii care însoţeau sticlele”, a agăugat ea.

 

Citește și: EXCLUSIV! Un echipaj SMURD isi facea SELFIE in timpul incendiului din BAMBOO

Martoră: Iubitul meu mi-a zis că nu crede că au ieșiți toți

„Iubitul meu era în club. Mi-a spus că din spate au izbucnit nişte scântei, fum şi când s-au deschis uşile a luat foc. Mi-a zis că nu crede că au ieşit toţi. A mai ajutat câţiva prieteni… am mai sunat şi eu câţiva, sunt cât de cât ok. Au ieşit şi prin spate, s-au aruncat într-un lac sau într-o piscină, nu ştiu pe unde”, a povestit o altă tânără.

„Nu știu, a luat foc. Nu am telefon, haine, nimic, nimic. Nu ştiu nimic. A luat foc, toată lumea s-a îmbulzit spre ieşire. Eram o gașcă mare pe terasă am apucat toţi să ieşim. S-a spus că de la dansatoare de pe scenă a pornit focul”, a povestit o clientă prezentă în club.

„Totul era super ok, dansam. Deodată s-a făcut panică. Am auzit doar atât să ieşim toată lumea afară. Am crezut că e un atentat ceva. Am văzut fum de sus, am ieşit cu toţii, toată lumea s-a călcat în picioare. Pe partea noastră, la locul de fumat, am ieşit toţi. La recepţie acolo erau super mult fum.

Nu ştiu dacă s-a ieşit chiar atât de uşor. Am ieşit în curte, am stat blocaţi vreo două ore până ne-au scos afară. Lumea s-a aruncat prin piscină, au sărit gardul, au sărit zidurile. Au rupt tot ce se putea rupe ca să poată să se caţere pe zid. Pur şi simplu clubul ardea complet”, a spus o fata care a fost in club.

„Deodată a luat foc. Nu ştim de la ce. Dintr-o dată s-a umplut cu fum, toată lumea a ieşit pe uşa de incendiu din spate. S-au deschis repede uşile de evacuare şi au ieşit toţi afară. I-am scos pe toţi de două ore suntem afară”, a povestit un bărbat.

Citește și: Clubul Bamboo a ars și în 2005

„Am ieşit printre primii şi mirosea a instalaţii electrice încinse. De câteva minute nu mai funcţiona aerul condiţionat. Nu a luat foc de la ţigări”, a scris pe Facebook Adriana Nicoleta, care a fost vineri seara în club.

„Se fuma palmat, în ciuda insistentelor ospătarilor care le făceau observaţie clienţilor. Nu am auzit artificii”, a spus o altă tânără.

Unele dintre persoanele care au iești din club au împins mașinile parcate pentru a face loc echipajelor de urgență.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top