Connect with us
Incendiu la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iași - Mai mulți pacienți, evacuați

Știri

Incendiu la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iași – Mai mulți pacienți, evacuați

Un incendiu a izbucnit la spitalul de Boli Cardiovasculare din Iași. Mai mulți pacienți au fost evacuați, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare „I.M.Georgescu” din Iaşi a fost stins miercuri dimineaţa, după aproape şase ore de la izbucnire, au informat reprezentanţii IGSU.

„În acest moment, militarii verifică dacă există focare ascunse. Suprafaţa afectată este de aproximativ 500 metri pătraţi”, potrivit IGSU.

Managerul Institutului de Chirurgie Cardiovasculară, prof.univ.dr Grigore Tinică, a declarat pentru AGERPRES că incendiul a afectat mai multe saloane şi blocul operator, precum şi un depozit.

Pompierii au intervenit mai bine de şase ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare, 18 pacienţi fiind evacuaţi, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Flăcările au cuprins instantaneu şi acoperişul Institutului de Cardiologie „Prof. dr. I.M. Georgescu”, mai mulţi pacienţi fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi în alte unităţi medicale.

„ISU Iaşi a fost solicitat la ora 00,30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu opt autospeciale de stingere a incendiului şi autoscara.

Un angajat al spitalului care a fost surprins într-o încăpere s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5, au fost evacuaţi în siguranţă. După finalizarea intervenţiei voi reveni cu date legate de pagube şi cauza probabilă a incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche.

În luna martie a acestui an, un incendiu a izbucnit la Spitalul Județean Alba, din cauza unei lumânări aprinse de o infirmieră la capul unui pacient, care a decedat.

Citește și: Incendiu de proporții în Oradea! Aproape 100 de pompieri au intervenit de urgență

Citește și: Poliția are un suspect! Cine este vinovatul pentru incendiul din Rusia, soldat cu cel puțin 64 de morți

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top