Connect with us

Știri

Incredibil: Iată cum arată inima unui astronaut în spaţiu

Atunci când astronauții ajung în spațiu, nu numai că sunt afectați de pierderea masei musculare, dar și inima acestora se află sub risc, în mod special pentru că tinde să aibă forme sferice în timp ce se află în spațiu.

Noile descoperiri întăresc dovezile că perioadele mai lungi pentrecute în spațiu, cum ar fi cele necesare pentru efectuarea unei misiuni pe Marte, sunt asociate unor pericole pentru sănătate. Rezultatele studiilor îi vor ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine cum ar putea afecta sănătatea inimii un zbor spațial de 18 luni sau mai mult.

Studiile precedente au arătat că astronauții sunt expuși la mai multe probleme de sănătate atunci când au parte de călătorii prelungite în spațiu, incluzând pierderi în densitatea oaselor și masa musculară, dar și anomalii de vedere. Noile descoperiri despre sănătatea inimii sunt bazate pe studiul a 12 astronauți.

„Inima nu funcționează la fel de puternic în spațiu, ceea ce poate cauza pierderea masei musculare”, a spus autorul senior al studiului, James Thomas, cercetător-șef pentru Ultrasunete la NASA. „Asta poate avea consecințe serioase după întoarcerea pe Pământ, așa că vom căuta eventuale măsuri care pot fi luate pentru prevenirea sau contracararea acelei pierderi”.

Rezultatele arată că inima devine cu 9,4% mai sferică. Acest lucru este în parametrii preziși de cercetători cu ajutorul modelelor matematice dezvoltate pentru acest proiect. Echipa crede că modelele, dezvoltate special pentru acest studiu, ar putea oferi medicilor o înțelegere mai bună a problemelor cardiovasculare comune în rândul pacienților de pe sol.

Thomas a precizat că forma sferică este numai temporară și revine la o formă normală la scurt timp după ce astronauții revin pe Pământ. Dar în timp ce sunt în spațiu, forma sferică ar putea însemna că inima se comportă mai puțin eficient, cu toate că efectele pe termen lung asupra sănătății sunt necunoscute.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top