Connect with us

Știri

Ingrijirea tenului pe timpului verii

Este sezonul preferat mai ales de doamne, cele care pe langa relaxare asteapta cu interes si momentul expunerii la soare. Immm.. cine nu iubeste pielea bronzata, aramie sau luciul si catifelarea pielii pe care o ofera soarele? Ingrijirea tenului este un subiect delicat pe timpul verii.

Fata este cea mai expusa si sensibila parte a corpului, prin urmare si cea mai afectata atunci cand vine vorba de temperaturi ridicate si ultraviolete. Ofera-i ingrijirea optima urmand cativa pasi simpli:

CITESTE SI: Tutorial video. Cum sa te demachiezi corect

CITESTE SI: 20 de sfaturi pentru o piele tanara

 1. Demachiaza-te zilnic cu produse specifice tipului tau de ten atat seara cat si dimineata. Vara transpiri mai mult, excesul de sebum este mai mare, la fel si cantitatea impuritatilor ce se strang pe tenul tau.

shutterstock_367247297

 2. Exfoliaza. O data pe saptamana curata tenul prin exfoliere sau peeling. In cazul tenului gras exfolierea se poate face si de doua ori pe saptamana , iar in cazul tenului sensibilizat uscat este bine ca aceasta sa fie mai blanda, eventual efectuata la doua saptamani.

3. Hidrateaza atat din interior consumand lichide cat si din exterior folosind creme foarte hidratante, deoarece transpirand mai des pielea se deshidrateaza mult mai usor , deasemenea si razele solare ( temperaturile ridicate) usuca pielea si pot produce o imbatranire precoce a tenului. Atentie la tenul gras! Folositi creme hidratante care nu contin uleiuri, deoarece acestea vor incarca si mai mult tenul.

shutterstock_420822289

4. Protejeaza pielea folosind creme cu factor de protectie solara chiar si atunci cand mergeti pe jos pana la birou. Cu cat perioada de expunere la soare este mai mare, cu atat factorul de protectie va trebui sa fie unul mai ridicat.

Atentie!

-dupa epilare nu va expuneti la soare deoarece pielea se va pata

– nu uitati de buze. Optati pentru un balsam hranitor mai ales in cazul in care stati la plaja. Evitati formulele glossy stralucitoare .

Cristina Calara este jurnalist huff.ro de la începutul redacției. Din 2016, aceasta este specializată în secțiunile media, tv, vedete și stil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top