Connect with us

Știri

Întâmpinarea Domnului are loc pe 2 februarie. Ce nu este bine să faci

Mâine are loc una din cele mai importante sărbători la creștinii ortodocși. Întâmpinarea Domnului are loc în fiecare an pe 2 februarie.

Ce să nu faci de Întâmpinarea Domnului

Este ziua in care Fecioara Maria a mers la templul din Ierusalim la 40 de zile dupa Nasterea Domnului pentru curatirea ei.

La catolici, care pun mai mare pret pe cinstirea Fecioarei, sarbatoarea se numeste Curatirea Sfintei Marii si este una dintre sarbatorile Maicii Domnului.

In popor, sarbatoarea mai are si denumirea de zi a Ursului sau Stretenie. Iata ce nu trebuie sa faci pe 2 februarie:

1. NU SE MAI IA MIERE

Este o zi in care nu se consuma miere deoarece obiceiul este considerat o ofensa la adresa muncii ursului. Acesta se poate razbuna si poate aduce multe necazuri, mai ales probleme de sanatate.

2. NU SE MUNCESTE

Treburile gospodaresti trebuie puse deoparte pentru a nu atrage asupra familiei si a gospodariei furia ursului.

3. NU E VOIE SA TE SCALZI IN RAU

Daca de sarbatori precum Boboteaza, scaldatul in apele reci ale raurilor sau lacurilor este recomandat pentru prosperitate si sanatate, acest obicei este interzis si considerat ca aducator de blesteme in Ziua Intampinarii Domnului.

4. SA NU UITI DE PRIETENI

Ziua de Stretenie este si o sarbatoare a babelor, cand, acestea, se aduna la tara pentru a vorbi despre una si despre alta fara a tese si fara a face mari munci gospodaresti.

Este bine ca tinerii sa se intalneasca, prietenii sa se revada, la un ceai, la o cafea, la o vorba. Acest obicei ajuta la mentinerea relatiilor intre apropiati de-a lungul timpului.

5. NU E BINE SA FACI NUNTA, IAR NASTERILE NU SUNT VAZUTE CU OCHI BUNI

Pe 2 februarie trebuie evitate nasterile si nuntile intrucat se crede persoanele care fac asta in aceasta zi au parte numai de boli si de necazuri.

6. DACA ITI VEZI UMBRA, VEI AVEA NECAZURI PANA LA PRIMAVARA

Daca iese soarele si iti vezi umbra, la fel ca ursul care iese din barlog, vei avea necazuri. Daca vezi ca e soare afara, evita sa mergi pe drumurile unde nu exista umbra caci vei atrage de unul singur neajunsurile.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top