Connect with us
Iohannis îi îndeamnă pe români să iasă la vot la alegerile parlamentare de duminică: "Astăzi am un mesaj foarte important pentru naţiune. Mergeţi la vot!"

Alegeri parlamentare

Iohannis îi îndeamnă pe români să iasă la vot: „Nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru”

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să iasă la vot la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie. Președintele a declarat că dreptul de a vota a fost câștigat cu mari sacrificii în decembrie 1989. Ioahnnis a mai subliniat că este important ca fiecare român să decidă pentru viitorul său și pentru viitorul României.

„Astăzi am un mesaj foarte important pentru naţiune: Dragi români, mergeţi la vot! Mergeţi la vot! Este un drept greu câştigat în decembrie 1989”, a spus Iohannis.

Prețedintel Iohannis îi îndeamnâ pe români să iasă la vot indiferent dacă simpatizează cu un partid sau altul, dacă nu s-au horătât încă pe cine votează sau dacă îi enervează toţi politicienii.

„Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru. Dacă simpatizaţi cu un partid, mergeţi şi îl votaţi. Dacă nu v-aţi hotărât încă, gândiţi-vă bine, dar mergeţi şi votaţi. Dacă vă enervează toţi politicienii, mergeţi şi votaţi. Vă aştept dminică la vot. Este ţara noastră, este România noastră, nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze: ”Ca să tragem o linie şi să concluzionăm: mergeţi la vot!”.

Iohannis îi îndeamnâ pe români să iasă la vot chiar dacă îi enervează toți politicienii

Alegerile parlamentare din România vor avea loc duminică, 11 decembrie. Votul începe la ora 7.00 şi are loc până la ora 21.00. Persoanelor care la acea oră se află în sala unde se votează li se permite să îşi exercite dreptul de vot.

În noul Legislativ vor fi 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Românii din diaspora vor fi reprezentaţi de 4 deputaţi şi 2 senatori.

Citește și: Alegeri parlamentare 2016. Aproape două milioane de buletine de vot trimise în Diaspora

În cursa electorală s-au înscris în total, potrivit Biroului Electoral Central, 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat.

Numărul total de alegători români cu domiciliul sau reședința în țară, valabil la data de 8 noiembrie, este de 18.297.431. La precedentele alegeri parlamentare, din 2012, s-au prezentat la urne doar 7,7 milioane de români.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top