Connect with us
Ion Iliescu, după alegeri: „PSD nu-i va decepționa pe cei care l-au votat”

Politic

Ion Iliescu, după alegeri: „PSD nu-i va decepționa pe cei care l-au votat”

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a comentat victoria PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Președintele de onoare al socialiștilor susține că românii au votat PSD pentru că au fost dezamăgiți de guvernarea Cioloș.

‘’PSD – un nou început

Vreau să-i felicit pe membrii și simpatizanții Partidului Social Democrat pentru victoria deosebit de clară din alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie a.c.

Este o victorie a solidaritîății, lucrului în echipă, a unui program clar de guvernare, după o campanie pozitivă. PSD a oferit alegătorilor o miză, cu adevărat importantă pentru viața lor. Iar răspunsul românilor a fost pe măsură. Este un răspuns care onorează, dar care și obligă.

„România s-a schimbat în acești ani”

România s-a schimbat in acești ani. Este o schimbare în bine. Oamenii încep să se mobilizeze și în jurul unor teme care privesc viața lor de zi cu zi, teme cât se poate de concrete.

PSD a dovedit, tot în acești ani, cu toate problemele pe care le-a întâmpinat, două lucruri importante: că știe să guverneze, și că are o gândire economică structurată, orientată spre creștere economică și dezvoltare, cât și oameni capabili să o aplice.

Acum, că îi revine sarcina guvernării, trebuie să consolideze ce a făcut bine în cei trei ani cât s-a aflat la guvernare. Românii au comparat performanțele guvernului Ponta și performanțele guvernului Cioloș, și au votat în consecință. Sunt convins că va găsi cele mai bune soluții pentru ocuparea posturilor de ministru.

În calitate de cetățean, ăn primul rând, aștept de la viitoarea guvernare o atenție mai mare față de problemele sociale, pentru că sărăcia este o mare problemă pentru societate. Consolidarea funcționării democratice a țării este iarăși o prioritate. Românii trebuiăa simtă că drepturile și libertățile lor sunt apărate și respectate.

Responsabilitățile PSD sunt la fel de mari ca așteptările cetățenilor

Responsabilitățile PSD sunt la fel de mari ca așteptările cetățenilor. Sunt convins că partidul nu-i va decepționa pe cei care l-au votat. Cum sunt convins că va guverna în logica interesului comun al națiunii române.

Cred că am reușit, într-un sfârșit, să înțelegem că abordarea conflictuală a raporturilor între forțele politice și între instituții, nu aduce nimic bun. Este nevoie de cooperare, de dialog, de respectul poziției celuilalt, de consultarea permanentă a societății și a partenerilor sociali.

CITEȘTE ȘI: Ion Iliescu a declarat cu ce partid a votat, deși nu are voie

Felicitând încă o dată PSD, partid de care sunt legat, și alături de care am dus lupta pentru democratizarea României, pentru integrare europeană și euroatlantică, îi urez succes la guvernare”, a scris Ion Iliescu pe blogul personal.

1 Comment

1 Comment

  1. Che

    2016-12-13T11:03:13+02:00 at 11:03

    Fara cuvinte!?….. daca si Dodon ne felicita e clar sa vina Rusii sa ne declare c-an 48 Super Republica Rosie. Ia-ti facut praf pe PNL ca si pe Taranisti sa
    Viva Comunistii…un sfat, intrati din nou in Sistem in functiile de unde s-a furat si puneti mana pe institutile statului .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top