Connect with us
Jandarmeria, pe aceeași lungime de undă ca PSD: Plângere penală pentru tentativă de lovitură de stat

Știri

Jandarmeria, pe aceeași lungime de undă cu PSD: Plângere penală pentru tentativă de lovitură de stat

Jandarmeria Română a depus plângere penală la DIICOT, în legătură cu protestele din 10 august, acuzând infracțiuni împotriva ordinii constituționale.

Cu alte cuvinte, Jandarmeria Română acuză o încercare de lovitură de stat.

Reacția instituției vine în contextul în care mai mulți lideri ai PSD au vorbit despre o încercare de lovitură de stat în 10 august, iar social-democrații au cerut printr-un comunicat de presă, instituţiilor statului, să investigheze ”de urgență” informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă.

Tot marți, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat în Parlament că a depus la DIICOT “o acţiune” prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august şi a cerut Parchetului să facă toate verificările necesare în legătură cu acele evenimente.

Carmen Dan a spus că nu are informaţii că protestul ar fi fost finanţat din străinătate, însă a văzut filmele prezentate în mass-media.

Am putut vedea cu toţii şi am urmărit şi eu aseară nişte filmuleţe.

Cred că sunt aspecte care reies şi din acele înregistrări şi cred eu că instituţiile statului se pot apleca şi pentru a verifica şi aceste situaţii.

În plus, am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare”, a declarat ministrul după ce a participat la dezbaterea moţiunii simple depusă împotriva sa de liberali.

Ea a adăugat că deja a făcut precizări în legătură cu informările pe care le-a primit înainte de organizarea protestului şi după.

Reamintim că PNL a depus o moțiune de cenzură contra ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care o consideră responsabilă pentru incidentele de la protest.

Citește și: Ce le-a spus Gabriela Firea procurorilor, în legătură cu incidentele din 10 august

1 Comment

1 Comment

  1. tania

    2018-09-12T11:43:24+03:00 at 11:43

    Lovitură de prostie….sunteți loviți cu leuca….o jandarmerie subordonată unei dictaturi….o jandarmerie pentru care nu contează poporul….acest popor nu mai are încredere nici în jandarmerie ….nici în dictator…..si când se răscoală poporul….să vă ferească D-zeu…..toți veți sfârși în închisoare….un sfârșit meritat….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top