Connect with us

Politic

Jean Claude Juncker, primit la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Cei doi vor purta convorbiri tete-a-tete, urmând ca apoi şeful statului să aibă o întâlnire cu Colegiul Comisarilor.

Preşedintele Iohannis şi preşedintele CE vor susţine o conferinţă de presă comună.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, subiectul discuţiilor va fi legat de Preşedinţia României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care ţara noastră le va gestiona în această perioadă.

Şeful statului va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE va reprezenta o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european, precizează sursa citată.

„Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia faptul că România doreşte să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ţinând cont, însă, de contextul complex în care îşi va derula activitatea în următoarele şase luni”, a informat Administraţia Prezidenţială în comunicat.

Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deţine Preşedinţia Consiliului UE.

Iohannis: Deţinerea preşedinţiei României la Consiliul UE – o ocazie bună de a readuce angajamentul faţă de proiectul

Deţinerea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene reprezintă o ocazie bună de a readuce angajamentul ţării noastre faţă de proiectul european, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei întrevederi cu Colegiul Comisarilor, la Palatul Cotroceni.

„Deţinerea preşedinţiei Consiliului UE pentru prima dată este un moment important pentru România. Este o ocazie bună pentru noi de a readuce angajamentul nostru faţă de proiectul european în toate dimensiunile sale de asemenea susţinerea pentru valorile europene.

Dorim sa folosim acest prilej pentru a duce la bun sfârşit angajamentele europene (…) şi să construim o Uniune Europeană mai eficientă şi unită”, a declarat şeful startului.

Potrivit acestuia, discuţiile privind viitorul Europei vor fi în prima linie a agendei preşedinţiei României la Consiliul UE.

foto: Hepta.ro.

Citește și: Donald Tusk, discurs emoționant la Ateneul Român: „Prima mașină a fost o Dacia”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top